avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare fundatie medicala pentru copii cu autism
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare fundatie medicala pentru copii cu autism

buna ziua ,spuneti-mi va rog ce costuri implica infiintarea unei fundatii medicale pentru copii cu autism??
as dorii detaliat si actualizat , costuri patrimoniu,judecatorie avocat ,notar,etc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:25, 26 Decembrie 2015
Cel mai simplu e sa va reuniti minim 3 persoane si sa infiintati o asociatie tip ong pe og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile. O parte din acte si procedura de completare si depunere a dosarului la judecatorie o puteti face personal dar trebuie sa apelati si la un avocat care sa va ateste actul constitutiv si statutul asociatiei. Daca va tineti cat de cat de termenele la care trebuie sa depuneti actele la judecatorie si apoi la finante, cam in doua luni puteti sa aveti asociatia functionala si va va costa poate 1000 lei sau si mai mult (cu totul) caci nu toate costurile sunt fixe.
Asa, pentru inceput, va trebui sa aveti in vedere ca persoanele pe care le alegeti sa faca parte din lista membrilor fondatori trebuie sa nu aiba probleme cu cazierul fiscal. Cand sunteti aproape gata cu pregatirea dosarului, membrii fondatori vor trebui sa obtina cazierul fiscal care se ataseaza la dosar. E bine sa atrageti mai multe persoane atat dintre parintii ai caror copii au astfel de probleme dar si alte persoane care chiar doresc sa se implice in partea de organizare si pe termen mediu.
Apoi sa incepeti sa redactati statutul adaptat la evolutia pe termen scurt si mediu a asociatiei. Pentru asta sa va consultati cu toti membrii fondatori.
Sa stabiliti impreuna la domiciliul carui membru veti stabili sediul asociatiei. Cu acel proprietar veti semna un contract de comodat. Acolo veti desfasura doar activitati administrative pentru asociatie.
Daca va hotarati si incepeti demersurile de pregatire a adosarului, primul pas concret va trebui sa depuneti la ministerul de justitie o solicitare scrisa din partea unui membru fondator pentru rezervarea denumirii asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere membru in ong Liciu Liciu Buna ziua, In dosarului ce urmeaza a fi depus la judecatorie pentru infiintarea ONG-ului mi s-a cerut sa fie prezente cazierele fiscale si juridice ale ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie parinti cpaula cpaula In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de ... (vezi toată discuția)
Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)