avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Apeluri nesolicitate pe numar de telefon afisat public
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Apeluri nesolicitate pe numar de telefon afisat public

Buna ziua,

Am primit o oferta de munca in domeniul telecomunicatiilor, iar natura muncii ar fi vanzari pe apeluri nesolicitate, unde interlocutorul nu stie in prealabil ca va fi sunat, asadar practic nu si-a dat acordul si consimtamantul pentru un apel de vanzari/promotional.

Pe de alta parte, numarul de telefon al interlocutorului este colectat de pe site-ul acestuia din sectiunea de contact.

Intrebarea mea la dumneavoastra este - Am voie sa initiez apeluri catre aceste persoane pe numarul de telefon public afisat pe site si sa efectuez apeluri de vanzari? Sau ar fi impotriva GDPR-ului din cauza ca nu am acordul in prealabil?

Multumesc anticipat,
Ionut
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:00, 16 August 2021
~ Conținut șters la cerere ~
apelurile nesolicitate nu au legatura cu GDPR, ci cu legislatia impotriva SPAM-ului. Prin urmare, la fiecare prim apel, inainte de orice, apelantul se prezinta si spune ca vrea sa-si faca reclama, cerand acordul destinatarului. abia dupa acordul explicit, mesajul poate fi livrat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicari nesolicitate buna ziua, am deschis o companie de telecomunicatii ... Ionut234 Ionut234 Comunicari nesolicitate Buna ziua, Am deschis o companie de telecomunicatii si intermediere telefonica, iar pentru a face reclama companiei doresc sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, a-și dori sa deschid o firma pentru a face comerț ... adrianomuletul86 adrianomuletul86 Buna ziua, a-și dori sa deschid o firma pentru a face comerț online!am 3 proptiri pe salar acum fiind angajat....întrebarea mea este pot deschide o firma in ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)