avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare gaze - drum servitute si acord coproprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare gaze - drum servitute si acord coproprietari

Buna ziua,

Sunt proprietarul unui teren si casa in Sector 5, Bucuresti, teren care este deservit de un drum de servitute pe care sunt aproximativ 25 de proprietari. Pe extrasul de CF apar si cateva banci pentru ca unii dintre vecini au girat la banca.

Desi la apa si la curent nu am avut nicio problema pentru racordarea la utilitati, pentru gaze ma conditioneaza (mai precis Primaria Municipiului Bucuresti) sa obtin un acord notarial din partea tuturor vecinilor ca Distrigaz sa faca lucrarea pe drumul de servitute si sa aiba acces pentru mentenanta.

Am acordul din partea a mai bine dintre jumatate din proprietari, dar de restul nu stie nimeni nimic sau sunt plecati din tara, nu se cunosc proprietarii si nu este realist sa pot lua legatura cu ei si mai mult, sa vina si la notar pentru acest acord.

Cei de la Primaria Bucuresti insista sa fac rost de aceste acorduri (INCLUSIV din partea bancilor care apar pe extrasul de CF) pentru a-mi elibera autorizatia de construire pt gaze. Am fost si la una dintre banci si au zis ca e exclus sa-mi dea acord pe numele meu, deoarece nu am nicio relatie contractuala cu banca respectiva, in cel mai bun caz le pot da acord vecinilor care au girat cu terenul, dar mi s-a confirmat de la primarie ca nu accepta decat acord pe numele meu...

Un sfat va rog - ce pot face in aceasta situatie?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Conventie de uz si servitute distrigaz mada_craioveanu mada_craioveanu Anul acesta am inceput demersurile racordarii la reteaua de gaze, dupa ce am trecut prin racordarea la apa si electricitate.N-a fost usor dar am reusit.In ... (vezi toată discuția)
Speta bransament gaze - solicitare acorduri suplimentare fata de cel al investitorului initial dante1980 dante1980 In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute alexanndrra alexanndrra Buna ziua, Am cumparat o casa prin programul noua casa cu drum de servitute. Ambele sunt trecute in contractul de vanzare cumparare. Fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)