avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Buna ziua,

Am cumparat o casa prin programul noua casa cu drum de servitute. Ambele sunt trecute in contractul de vanzare cumparare. Fostii proprietari au inclus aceasta cota parte din drum in curte, pentru ca este ultima casa deservita de acest drum de servitute. Din ce inteleg, vecinii se gandesc sa cedeze la primarie, insa eu nici nu as vrea si nici nu pot sa cedez din cauza ca apare in contract, deci este proprietatea bancii. Exista vreo posibilitate legala ca eu sa trec cota parte din drum ca teren in proprietatea mea (deci sa nu retrag gardul) tinand cont ca nu blochez trecerea nimanui? Asa, si vecinii pot ceda primariei si nici eu nu trebuie sa modific curtea.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Drum servitute Roxana Palvenciuc Roxana Palvenciuc Buna ziua! Detin impreuna cu vecinul meu 50-50% din drumul de acces deservind proprietatile noastre prin act de vanzare-cumparare de la fostii proprietari. ... (vezi toată discuția)
Bună seara mă numesc marius și aș dori să-mi dați o mână de ajutor ... mariustudorache mariustudorache Bună seara mă numesc Marius și aș dorii să-mi dați o mână de ajutor.Am câștigat o servitute de trecere pietonală și auto pentru care plătesc anual ... (vezi toată discuția)
Drum de acces micsorat in latime. buna ziua, in 2002, am cumparat un teren de 600 mp, dintr-un ... nemesisd nemesisd Buna ziua, In 2002, am cumparat un teren de 600 mp, dintr-un lot mai mare, care nu avea acces direct la strada. Conform c/v, citez \" Eu, vanzatorul, ... (vezi toată discuția)