avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot afla ce cota parte indiviza din partea comuna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot afla ce cota parte indiviza din partea comuna am?

cum pot afla ce cota parte indiviza din partea comuna am?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:09, 12 August 2021
Citind codul civil :
[ link extern ]
Cam dificil pentru un locatar ....om simplu, sa faca un astfel de calcul.Mai ales fara o ducmnetatie tehnica a imobilului.Multumesc pt sfat, dar fara sa stiu efectiv cota, nu am cum sa mi rezolv problema........Cred ca cei care stabilesc obligativitatea constituirii unui find de rulemt in conditiile in care nu exista o asociatie care sa si asume aceste taxe, ar trebui sa faca acest calcul.Nu eu, un simplu locatar.
Ori v-o calculati dvs. (si ceilalti ) in condominiul respectiv, ori platiti serviciul unei persoane specializate (de la cadastru) . Definitia suprafetei utile este urmatoarea, din legea locuintei, Anexa 1, pct. B :
"Suprafață utilă este suprafața desfășurată, mai puțin suprafața aferentă pereților.
– Suprafață utilă a locuinței este suma tuturor suprafețelor utile ale încăperilor. Ea cuprinde: camera de zi, dormitoare, băi, WC, dus, bucătărie, spații de depozitare și de circulație din interiorul locuinței. Nu se cuprind: suprafața logiilor și a balcoanelor, pragurile golurilor de uși, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nișele de radiatoare, precum și suprafețele ocupate de sobe și cazane de baie (câte 0,50 mp pentru fiecare sobă și cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. În cazul locuințelor duplex, rampa, mai puțin palierele, nu se cuprinde în suprafața utilă a locuinței."
[ link extern ]
Am intels,Problema nu ar fi calculul suprafeteti utile a apartemtnului meu (stiu ce inseamna ), problema mea se refera la calculul raportarii cotei mele la totalul suprafeţei utile a spaţiilor locative din clădire.Asadar problema mea e calculul acestor suprafete locative din cladire.din bloc.Nu stiu ce cadastrist ar face asta.ramane sa ma interesez.
Cred ca multe apartamente sunt asemanatoare, deci au aceeasi suprafata utila. Trebuie calculate doar unele suprafete utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata utila cornel1592 cornel1592 Doresc să aflu dacă în suprafaţa utilă a unui apartament sunt incluse balcoanele, terasele,boxele şi dacă aceasta poate fi egală cu ... (vezi toată discuția)
Suprafata utila Radu1955 Radu1955 Buna seara, Va adresez urmatoarea intrebare: terenul unei case face parte din suprafata utila a acesteia? (vezi toată discuția)
Extras cf fara suprafata utila adidanni adidanni buna ziua, care ar fi demersurile pt. a trece suprafata utila intr-un extras CF, in cazul unui imobil, daca aceasta nu apare.multumesc.:O:) (vezi toată discuția)