avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plata concediu medical
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plata concediu medical

Pana la data de 21 decembrie 2009 am fost cumulard pensie (830 ron) si salariu (875 ron) la stat. In data de 21 decembrie m-am inbolnavit si am mers la medicul de familie in 22 decembrie obtinand un certificat de concediu medical, incepand cu data de 21 decembrie, pentru o perioada de cinci zile. In data de 24 decembrie mi s-a comunicat de catre angajator ca mi-au incetat relatiile de serviciu de drept cf. art. 98, lit.h din legea 188/1999 si drept urmare nu mi se va plati nici concediul medical. Este legal sa nu se platesca concediul medical?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:22, 11 Ianuarie 2010
Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;
B. din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu:
a) ziua urmatoare celor suportate de angajator, conform lit. A, si pana la data incetarii incapacitatii temporare de munca a asiguratului sau a pensionarii acestuia;
b) prima zi de incapacitate temporara de munca, in cazul persoanelor care:
- beneficiaza de drepturi banesti lunare ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii;
- au calitatea de asociati, comanditari sau actionari, administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare ori de management, membri ai asociatiei familiale, persoane autorizate sa desfasoare activitati independente.
Durata de acordare a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.
Începând cu a 91-a zi concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.a

Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca se determina prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul.
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, determinata de tuberculoza, SIDA, neoplazii, precum si de o boala infectocontagioasa din grupa A si de urgente medico-chirurgicale este de 100% din baza de calcul .

de ce v-a incetat raportul de serviciu conform art.98 alit. h? Ati fost numita in functia publica, pe perioada determinata? :)
Da, desi nu mi s-a spus de la inceput acest lucru.
Stati sa pricep... ca aici e o chestiune grava! Adica, ati dat un examen pentru numirea in functia publica, pentru o perioada determinata, si nu stiati acest lucru, sau pur si simplu, vi s-a spus acum, ca de fapt, ati fost numita pe perioada determinata? :O
Exact. Nu mi s-a spus de la inceput ca numirea este pe o perioada determinata. Dar pe mine acum ma intereseaza si de ce nu imi plateste indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca.

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa crestere copil constantina florea constantina florea se plateste concediul medical luat imediat in continuarea concediului de cresterea copilului fara a lucra vre o zi? daca da, cine plateste? Casa de Asigurari ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca roxxzzy roxxzzy In cazul persoanelor care beneficiaza de concediu medical, la cate zile de concediu medical se suspenda contractul de munca? Si in baza la ce lege? Conform ... (vezi toată discuția)
Concediul razvanvidra razvanvidra Buna,am si eu o intrebare poate mai multe pe viitor daca poate sa ma ajute cineva este posibil ca patroni sa nu plateasca co.medical adica sa nu fie obligati ... (vezi toată discuția)