avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... plata concediu medical
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

plata concediu medical

Pana la data de 21 decembrie 2009 am fost cumulard pensie (830 ron) si salariu (875 ron) la stat. In data de 21 decembrie m-am inbolnavit si am mers la medicul de familie in 22 decembrie obtinand un certificat de concediu medical, incepand cu data de 21 decembrie, pentru o perioada de cinci zile. In data de 24 decembrie mi s-a comunicat de catre angajator ca mi-au incetat relatiile de serviciu de drept cf. art. 98, lit.h din legea 188/1999 si drept urmare nu mi se va plati nici concediul medical. Este legal sa nu se platesca concediul medical?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 13:22, 11 Ianuarie 2010
legea nr. 188/1999
"ART. 62
(4) Actul administrativ de numire are formă scrisă şi trebuie să conţină temeiul legal al numirii, numele funcţionarului public, denumirea funcţiei publice, data de la care urmează să exercite funcţia publică, drepturile salariale, precum şi locul de desfăşurare a activităţii.
(5) Fişa postului aferentă funcţiei publice se anexează la actul administrativ de numire, iar o copie a acesteia se înmânează funcţionarului public."
Solicitati in mod oficial, dovada faptului ca v-a fost comunicat actul administrativ de numire in functia publica, precum si anuntul privind concursul in urma caruia ati fost numita in aceasta functie. Mie mi se pare de-a dreptul ciudat, sa nu stiti la ce fel de concurs ati participat ( pe o functie publica temporar vacanta, sau nu). Daca veti constata nereguli, atunci adresati-va instantei de contencios administrativ.
Pe de alta parte, concediul medical este obligatoriu a fi platit, doar pe perioada pentru care ati fost angajata. Incepand cu ziua urmatoare celei in care v-a incetat de drept raportul de serviciu, nu veti mai primi indemnizatia de concediu medical.:)
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical dupa crestere copil constantina florea constantina florea se plateste concediul medical luat imediat in continuarea concediului de cresterea copilului fara a lucra vre o zi? daca da, cine plateste? Casa de Asigurari ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca roxxzzy roxxzzy In cazul persoanelor care beneficiaza de concediu medical, la cate zile de concediu medical se suspenda contractul de munca? Si in baza la ce lege? Conform ... (vezi toată discuția)
Concediul razvanvidra razvanvidra Buna,am si eu o intrebare poate mai multe pe viitor daca poate sa ma ajute cineva este posibil ca patroni sa nu plateasca co.medical adica sa nu fie obligati ... (vezi toată discuția)