avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua, Dacă sunt funcționar public și candidez ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua, Dacă sunt funcționar public și candidez la o funcție ...

Bună ziua, Dacă sunt funcționar public și candidez la o funcție de conducere într-un partid, trebuie să mă suspend sau să aștept să văd dacă sunt aleasă în acea funcție? Dacă sunt aleasă în acea funcție de conducere în partid și mă suspend o perioadă, mai este necesară suspendarea mea din funcția de funcționar public ?
Ultima modificare: Joi, 12 August 2021
edelweis08, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 16 August 2021
Legea 181/2003
art. 98
(1) Funcționarii publici pot fi membri ai partidelor politice legal constituite.
(2) Funcționarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice și să exprime sau să apere în mod public pozițiile unui partid politic.
(3) Funcționarii publici care, potrivit legii, fac parte din categoria înalților funcționari publici nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sancțiunea destituirii din funcția publică.

Starea de incompatibilitate intervine numai după alegerea in functia de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O zi frumoasa sa aveti ! ContSters359110 ContSters359110 lucrez ca si functionar public in aparatul Consiliului Judetean , si as dori sa fac parte dintr-un partid politic pentru ca candida anul viitor pe postul de ... (vezi toată discuția)
Un functionar public poate fi vicepresedinte de partid? hades hades un functionar public poate fi vicepresedinte de partid? Legea 188/1999 republicata nu prevede incompatibilitatile. in 161/2003 se mentioneaza...ca nu poate ... (vezi toată discuția)
Funcționar public, membru de partid? Alexandru2018 Alexandru2018 Dacă ești funcționar public pe o funcție de execuție poți sau nu sa faci parte ca un simplu membru in vreun partid politic ? (vezi toată discuția)