avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Daca am făcut amindoua doze de vaccin angajatorul are ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Daca am făcut amindoua doze de vaccin angajatorul are drept ...

Daca am făcut amindoua doze de vaccin angajatorul are drept să îmi fac testul de covid din nou ii da voie legea sa ma testeze, sau primește vreo dispoziție să își testeze angajații.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:10, 14 August 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe banii lui (test platit de acel angajator), poate sa faca ce doreste. Asa spune codul muncii.
Articolul 175
(1) Angajatorul are obligația să asigure securitatea și sănătatea salariaților în toate aspectele legate de muncă.
(2) Dacă un angajator apelează la persoane sau servicii exterioare, aceasta nu îl exonerează de răspundere în acest domeniu.
(3) Obligațiile salariaților în domeniul securității și sănătății în muncă nu pot aduce atingere responsabilității angajatorului.
(4) Măsurile privind securitatea și sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligații financiare pentru salariați.

Daca acel angajator conditioneaza accesul la munca de un test facut de angajat pe banii angajatului se face reclamatie la ITM :
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unui angajat bolnav de covid este obligat ... cedrick79 cedrick79 Buna ziua, in cazul unui angajat bolnav de covid este obligat angajatorul sa facă pe cheltuiala lui celorlalti angajati testul ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. in data de 6.12 ... mariaelida.butacel mariaelida.butacel Buna ziua, am fost testata pozitiv covid 19. In data de 6.12 se incheie perioada de 14 zile de carantina. Angajatorul solicita retestare cu rezultat negativ ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, este legala impunerea de catre un angajator unui angajat ... CarmenCana CarmenCana Buna ziua, Este legala impunerea de catre un angajator unui angajat prezentarea unui test PCR negativ, efectuat saptamanal la o clinica autorizata, in cazul ... (vezi toată discuția)