daca ceea ce postati este corect, in baza contractului incheiat puteti face o cerere adresata judecatorului sindic (judecatorul care judeca cererea de insolventa) aratind sumele platite in baza contractului incheiat si, eventual, cuantumul daunelor pe care trebuie sa le achite constructorul, pentru neexecutarea la timp a prestatiei la care s-a obligat. consultati un avocat specializat in insolventa pentru mai multe detalii si o lamurire profesionala a problemei dv.
Dora Minodora este un SRL, raspunde in limita capitalului social (200 ron) si mai mult decat atat da, trebuie sa va confirm ca veti intra la rand (intr-o coada lunga probabil) cu ceilalti creditori. In notificarea pe care ati citit-o ar trebui sa fie trecut si un termen pe care nu trebuie sa il neglijati deloc: de inscriere la masa credala. Consultati un avocat, bine zice colegul consilier si inscrieti-va macar la masa. Iute!
am mai gasit pe site-ul tribunalului cluj o solutionare la un dosar... as vrea ceva pareri referitor la "daca eu am vreun aantaj/dezavantaj din aceasta solutionare..."
02/12/2009Admite cererea formulată de administratorul judiciar x şi, în consecinţă: Dispune intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei SC DORA SRL, şi confirmă în calitate de lichidator judiciar pe dnul. x, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006. Dispune dizolvarea debitoarei SC DORA SRL. Dispune notificarea, de către lichidator a intrării în faliment tuturor creditorilor notificaţi conform art. 61 din Legea nr. 85/2006, debitoarei şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru efectuarea menţiunii, precum şi aducerea la îndeplinire a prevederilor art. 109 alin. 2 din Legea nr. 85/2006. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Stabileşte termen pentru examinarea stadiului procedurii pentru data de 27 ianuarie 2010, ora 11. Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. 21/10/2009Admite cererea formulată de creditoarea SC S SRL, cu sediul în ..., în contradictoriu cu debitoarea SC DORA SRL, şi în consecinţă: Dispune deschiderea procedurii insolvenţei generale împotriva debitoarei SC DORA SRL şi desemnează în calitate de administrator judiciar x care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 20 din Legea nr. 85/2006. Stabileşte în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a depune la dosar un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform prevederilor art. 59 din Legea nr. 85/2006. Dispune în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 61 din Legea nr. 85/2006. Dispune ridicarea dreptului de administrare a debitoarei. Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor. Dispune comunicarea prezentei instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina administratorului judiciar. Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar toate informaţiile cerute cu privire la activitatea debitoarei precum şi lista cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale efectuate în cele 120 de zile anterioare deschiderii procedurii. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără ordinul judecătorului sindic sau al administratorului judiciar sub sancţiunea prevăzută de art. 48 alin. 2 din Legea nr. 85/2006, obligaţia de notificare revenind administratorului judiciar. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor la data de 16 decembrie 2009, termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la data de 30 decembrie 2009, data limită pentru depunerea contestaţiilor cu privire la creanţele şi drepturile de preferinţă trecute de administratorul judiciar în tabelul preliminar la 13 ianuarie 2010 şi termenul pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor la 27 ianuarie 2010. Dispune în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a depune rapoarte privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, la fiecare termen de continuare a procedurii, potrivit art. 21 alin. 1 din Legea nr. 85/2006. Dispune în sarcina administratorului judiciar obligaţia de a depune raportul prevăzut de art. 54 din Legea nr. 85/2006 în termen de maximum 30 de zile de la data desemnării sale, cu obligaţia de a notifica creditoarea şi debitoarea în cazul formulării unei propuneri de trecere a debitoarei în faliment în procedură simplificată şi fixează termen pentru dezbaterea acestui raport pentru data de 2 decembrie 2009, sala 249, ora 11. Definitivă şi executorie. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Soluţionare 27/01/2010"
Poate insemna asta ca daca eu n-am dat societea in judecata, nu mai am dreptul sa-mi recuperez sumele? am inscris antecontract si anex facuta la notar pentru penalitati in CF.
e de bine sau de rau?
multumesc mult pentru atentie si astept un raspuns...
Faptul ca aveti inscris antecontractul in CF este de bine!
Faptul ca nu v-ati inscris pe tabloul creditorilor respectivei societati este de rau!
Ceea ce vreau sa va intreb este: cum s-a "transferat" proiectul (teren - autorizatie construire- constructie) de la persoana fizica la acest SRL? Aveati in antecontract vreo clauza care sa ii permita sa vanda (fiindca numai prin vanzare putea face acest transfer) fara acordul dvs? Sau ati semnat un alt antecontract cu acest SRL?
nu stiu cum trebuie sa ma inscriu in acel tabel al creditorilor.
in antecontract nu exista clauza si nici nu am semnat nicaieri ca terenul si constructia (autorizatia) sa treaca la srl si in antecontract nu exista nici o astfel de clauza...
atunci cand ne-am inscris antecontractul in cf, am primit si noi o copie , in care vad la partea III (foaie de sarcini) 2 ipoteci (intabulare, drept de ipoteca - pe doua sume, banuiesc tot cumparatori ca si noi); o somatie de plata de la un birou de exec. jud, la undosar executional (pentru cele 3 pozitii o suma de cca 130000 euro) si la pozitia 4 - zice: constituire privilegiu imobiliar pentru garantarea sumei de 1.290.000 LEI (nu euro - eu ma gandesc ca-i vorba de aport la capitalul societatii) s.c. dora srl. Si mai sunt inca 2 pozitii su somatii de plata facute de persoanele de pe primele doua pozitii.
eu cum pot trimite astfel de somatii, trebuie sa trec prin judecatorie sau un birou de executare ar fi suficient?
va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns