avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, cum pot obtine stergerea din biroul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, cum pot obtine stergerea din biroul de credit? Din ...

Buna ziua, cum pot obtine stergerea din biroul de credit? Din pacate am avut un credit neplatit care sa lasat cu poprire, in final am reusit sa platesc toata suma si procesul sa terminat. Totusi doresc stergerea din biroul de credit.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alexasmy , utilizator 08:09, 25 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar firma care v-a înregistrat poate cere ștergerea înainte de împlinirea termenului de 4 ani de la data ultimei notări (data plății integrale).


Citiți ce scrie aici:
[ link extern ]

7. Poate Biroul de Credit să modifice datele despre o persoană inregistrata in baza sa de date?

NU. Conform contractului cu Participanţii, numai aceştia au dreptul de a modifica, în situaţii pe care le consideră justificate, datele pe care le-au transmis Biroului de Credit.


8. Dacă am avut în trecut o restanţă cu care am fost înregistrat la Biroul de Credit şi ulterior am achitat-o, mai figurez în baza de date?

Fiecare inregistrare se pastreaza in baza de date a Biroului de Credit pentru 4 ani, inclusiv cea referitoare la restanta achitata.

14. Este util sa apelez la o societate privata / asociatie pentru stergerea datelor inregistrate in Biroul de Credit?

Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a decide sa apelati la societati care furnizeaza “servicii de stergere date din Biroul de Credit”. Acestea va pot percepe o taxa considerabila pentru efectuarea unor demersuri fara succes garantat si fara returnarea taxei.

In cazul in care exista motive temeinice pentru stergerea lor (conform art. 17 din Regulament) aveti posibilitatea de a solicita Participantului care le-a inregistrat si de a obtine, stergerea datelor, in mod GRATUIT.
Multumesc
Cu plăcere :)
buna,

ai reusit intr-un final ? si eu sunt in aceeasi situatie


alexasmy a scris:

buna,

ai reusit intr-un final ? si eu sunt in aceeasi situatie


Nu

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am avut la provident un credit in 2013, la care am ... Lessie Lessie Buna ziua. Am avut la provident un credit in 2013, la care am fost rău platnic, având întârzieri la plata, însă s-o achitat creditul in totalitate. Acuma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am avut un credit care a fost trimis in executare ... Raluxa9876654321108 Raluxa9876654321108 Buna ziua. Am avut un credit care a fost trimis in executare silita, l-am achitat pe tot in 2019. Ce as putea face sa fiu scos din biroul de credite, avand in ... (vezi toată discuția)
Birou de credit ElenaEne96 ElenaEne96 Buna seara , am si eu o intrebare .. am avu un imprumut la o institutie nebancara .. am avut intarziere la plaata ratelor si am fost bagata in birou de credit ... (vezi toată discuția)