avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de concediu de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de concediu de crestere a copilului?

Am contract de munca pe 1an ,daca raman insacinata in perioada aceasta pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:47, 8 Ianuarie 2010
Doar daca pana la nasterea copilului realizati venituri 12 luni consecutiv
Da, fiindca veti avea 12 luni in care realizati venituri profesionale.
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Asta daca ramaneti insarcinata din prima luna in care sunteti angajata:D
in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale

Necesita un calcul precis, fara zecimale.:D
1. Fiindca e vorba de un CIM pe perioada determinata, la expirarea lui puteti intra in somaj si lua indemnizatia aferenta.
2. Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
3. Perioada de somaj se va suspenda si se va relua, de unde a ramas, dupa CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia nicko8910 nicko8910 Buna ziua!!! Am o mare intrebare \"Firma la care lucrez eu din 15.11.2009(si sg de altfel cu carte de munca) se inchide in 1-2 saptamani,motivul:FALIMENT,eu ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am deschis o intreprindere individuala, in sect.4, si ma intereseaza cum se procedeaza, daca trebuie sa fac contract individual cu CASS si la ce ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil serban73 serban73 Este posibil ca tatal sa intre in concediu de crestere copil din somaj ? Cum se calculeaza indemnizatia in acest caz ? (vezi toată discuția)