avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi daramat un perete comun cu vecinul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi daramat un perete comun cu vecinul din acelasi imobil?

Buna ziua,
Am o casa nationalizata pe care am cumparat-o in urma cu 20 de ani de la ICRAL. Imobilul este mai mare tip vagon, iar eu detin apartamentul din mijloc. Peretii care ma despart de vecin sunt comuni tinand cont ca aici a fost un singur imobil. Vecinul vrea acum sa-si darame ca sa reconstruiasca si, probabil sa mareasca locuinta lui. Tinand cont ca pana si acoperisul este acelasi eu nu doresc sa ii permit sa-mi darame peretele camerei mele care este acelasi cu peretele holului lui. Exista vreo lege care sa-i permita sa faca aceasta modificare chiar si fara acordul meu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: nicolathome , utilizator 18:07, 17 August 2021
Este nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata. Proiectul trebuie sa aiba avizele necesare, printre altele cel al Inspectoratului de stat in ctii. Este nevoie de autorizatie de ctie. de al primarie pe care nu o poate obtine fara avizul vecinilor dat in fata notarului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate ContSters372346 ContSters372346 Buna seara . pentru un singur corp de constructie pedean-tregul avind tot odata si acoperisul tot pedean-tregul si podul comun nefolosit invecinat si alipit ... (vezi toată discuția)
Autorizatie renovare : am cumparat recent o casa veche de 120 ani, este intabulata, ... elena cailean elena cailean Buna ziua. Am cumparat recent o casa veche de 120 ani, este intabulata, parter,74 mp, Este ruinat un perete la o camera si acoperisul trebuie inlocuit .Daca ... (vezi toată discuția)
Anexa casa eubibi eubibi Buna seara,am si eu urmatoarea problema,as dori sa construiesc o anexa baie langa casa.Am cerut certificat de urbanism la primarie ,mi s-a emis .Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)