avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie renovare : Am cumparat recent o casa veche ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie renovare : Am cumparat recent o casa veche de 120 ani, este intabulata, ...

Buna ziua. Am cumparat recent o casa veche de 120 ani, este intabulata, parter,74 mp, Este ruinat un perete la o camera si acoperisul trebuie inlocuit .Daca ramane casa pe locul ei ,dar intra in renovare totala trebuie autorizatie de renovare? care ar fi pasii de urmat si eventual costul actelor? Dar daca as mai mari-o cu vreo 10 mp? casa este la tara in zona de munte , intre alte case. Multumesc
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 09:56, 23 August 2022
Daca nu schimbati nimic din proiectul initial si nu este afectata reziztenta cladirii, nu avetim nevoie de autorizatie de ctie. de la primarie si aviz Inspectoratul de stat in ctii.
Daca prin renovare se afecteaza sistemul de rezistenta, se inlocuieste o solutie de ctie si/ sau se mareste ctia. aveti nevoie de proiect intocmit de o firma autorizata, avize la proiect si autoprizatie de ctie. de la primarie.
Tarifele se stabilesc de fiecare executant/ institutie.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demolare perete camara aigabi aigabi Buna ziua, Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc vechi. L-am cumparat prin imprumut bancar. Acum am inceput sa-l renovez si as fi vrut sa daram ... (vezi toată discuția)
Decupare gol de usa in perete de rezistenta - bloc pe cadre de beton CristiACB CristiACB Buna ziua. Sunt presedintele de Asociatie al unui bloc cu 10 etaje. De curand la etajul 6 al blocului s-a mutat cineva care a dat jos de pe pereti tot ce a ... (vezi toată discuția)
Demolare pereți exteriori bună ziua! locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. ... carmen.rugina carmen.rugina Bună ziua! Locuiesc într-un bloc turn cu 9 etaje plus terasă. Blocul are trei scări, iar din punct de vedere administrativ este împărțit în două ... (vezi toată discuția)