avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca are vreo importanta o chitanta de mana incheiata pentru cedarea unui teren (o parte din spatiul unei curti la tara) contra unei sume de bani. Este valabila? Ce trebuie facut in continuare pentru punerea ei in aplicare? Mentionez ca ulterior semnarii acestei chitante proprietarul a decedat lasand casa si terenul unor vecini cu care a facut un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere (sotia lui este in viata). Pot acei vecini sa se opuna legal prin vreo metoda?
Cel mai recent răspuns: ana_dark84 , utilizator 14:58, 9 Ianuarie 2010
puteti formula o actiune civila prin care sa cereti pronuntarea unei hotariri care sa tina loc de act autentic de vinzare-cumparare. conditia este ca acea chitanta de care faceti vorbire sa fie anterioara actului de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere si sa nu existe un document, chiar sub semnatura privata, pentru restituirea sumei de care se face vorbire in documentul detinut de dv.
va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.
Simpla chitanta de mana nu este suficienta! Va trebuie si 2 martori care sa ateste faptul ca vanzatorul si-a primit banii si a semnat acel act!
In instanta trebuie solicitata si anularea contractului de vanzare cumparare incheiat ulterior intocmirii acelei chitante de mana !
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Simpla chitanta de mana nu este suficienta! Va trebuie si 2 martori care sa ateste faptul ca vanzatorul si-a primit banii si a semnat acel act!
In instanta trebuie solicitata si anularea contractului de vanzare cumparare incheiat ulterior intocmirii acelei chitante de mana !
B-)


cei doi martori care sa ateste acest lucru exista. dar daca trebuie solicitata anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat ulterior chitantei de mana este mai greu deoarece deja unul din martori a fost "intimidat" de vecinii care au facut acel act de vanzare-cumparare si e posibil sa nu mai depuna marturie. sotia proprietarului cu care s-a incheiat chitanta de mana are vreun cuvant de spus?
Si cum sa facem cu martorii ? daca nu sunt sa i fabricam?si acei vecini care au cumparat cu acte in regula?nu sunt ei cumparatori de buna credinta ?Problema e mai complexa decat pare dar trebuie sa apelati la un avocat care desigur va studia si va spune ca trebuie incercat.Eu de 11 ANI ma judec intr-o cauza asemanatoare si se pare ca nu o sa se termine niciodata ,judecatorul accepta martori care nu au semnat acea chitanta dar au participat la construirea casei.Se intampla in Romania si asta ne ocupa tot timpul... cel putin mie mi-a ocupat pana acum o treima din viata
procesul acesta .

Alte discuții în legătură

Poate sa aiba cistig de cauza in defavoarea mea? atomol atomol Inanul 2000 am cumparat o proprietate un teren intravilan de 1800  m cu acte in regula adica  contract de vinzare cumparare prin notariat intabulare cadastru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu chitanta de mina dncl dncl Buna seara!tata a vindut un teren in 92 cu chitanta de mina, dar titlu a venit abia in 97 si nu a mai avut loc vinzarea la notar!tata a decedat intre timp, iar ... (vezi toată discuția)
Probleme atomol atomol In 1999 am cumparat un teren cu act de vanzare -cumparare carte funciara nr.cadastru intabulare deci toate actele in regula ,vinzatorul fiind mostenitor al ... (vezi toată discuția)