avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ma pot pensiona anticipat? Sunt femeie, am varsta de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ma pot pensiona anticipat? Sunt femeie, am varsta de 56 de ani si 6 luni si am o vechime in munca de ...

Am varsta de 56 de ani si 6 luni si am o vechime in munca de 31 de ani la care se adauga 5 ani de facultate.
Cum pot sa ma pensionez anticipat si ce penalizare voi avea?

multumesc,
Irina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 18 August 2021
Care este data nasterii?
Data nasterii este 30-03-1965
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martie 1965 Ianuarie 2028
62/10
34/1
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 57 ani si 10 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 42 ani si 1 luna, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 34 ani si 1 luna, fara stagiul asimliat si mentionat.
Multumesc mult pentru informatii. Exista posibilitatea de a ma pensiona anticipat partial acum daca voi cumpara vechime in munca? Ce as putea face pentru a ma pensiona acum, nu mai am posibilitatea de a ma duce la serviciu pentru ca trebuie sa am grija de familie.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpararea de vechime este valabila doar la pensionarea la limita de varsta.

Alte discuții în legătură

Variante posibile pentru iesirea in pensie iosanescu iosanescu Buna ziua, Sunt nascuta in 1965/04/03 (52 ani) am 36 ani lucrati / contributia aferenta la Casa de pensii. Va rog sa imi spuneti conform legii actuale ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare MuresanCamelia MuresanCamelia Am 49 de ani,31 ani de munca din care : 6 ani,6 luni si 15 zile lucrati in grupa I de munca.La ce varsta ma pot pensiona? (vezi toată discuția)
mama mea are 58 de ani si aproximativ 32 de ani de munca. ar ... Petrean Petrean Mama mea are 58 de ani si aproximativ 32 de ani de munca. Ar putea cumpăra restul de vechime în muncă, astfel încât să iasă în pensie anticipată sau ... (vezi toată discuția)