avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform ...

Buna ziua,

Impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform titlului de plata emis de ANRP. Banii au fost virati de Ministerul Finantelor, catre CEC Bank, in luna mai 2021. Fratele meu a decedat inainte de a se emite acest ordin de plata iar cei indreptatiti sa faca succesiunea nu au facut nimic pana acum. Cum pot intra in posesia acestei sume, tinand cont ca este un singur titlul de plata, care este trimis catre fratele meu si nu catre mine? Cei de la ANRP mi-au spus sa ma prezint, la ei cu certificatul de deces care nu este la mine, ci la cumnata mea. Aceste despagubiri nu sunt parte a averii frateuli meu ci el a fost mandatat sa se ocupe de acest lucru, de catre mama noastra, la randul ei decedata iar despagubirile sunt acordate pentru deposedarile facute de comunisti bunicilor nostri. Multumesc sper ca am fost cat se poate de clara si cineva ma poate ajuta.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:26, 19 August 2021
Pai, cata vreme mamei i se cuveneau despagubirile iar dansa este decedata, in fapt, acestea se cuvin acum mostenitorilor ei, deci fratelui dvs si dvs. De altfel inteleg ca asa s-a si emis titlul de plata, pe numele dvs si al fratelui. Din cauza unei hibe in sistemul de plati al CEC-ului suma nu va putea fi ridicata decat de toti cei carora li se cuvine impreuna. Deci, chiar daca este cert ce suma vi se cuvine dvs din suma totala nu o veti putea ridica (intrebati totusi la CEC) decat dupa ce se dezbate succesiunea dupa frate pentru suma cuvenita lui si va prezentati impreuna cu toti mostenitorii sai la CEC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata despagubire anrp in caz de deces rocky rocky Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns/solutie in urmatoarea situatie: mama si fratele ei sunt destinatarii unei sume, decise de ANRP, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am de ridicat o suma de bani, din urma despăgubirilor ... Emiliam90 Emiliam90 Buna seara ! Am de ridicat o suma de bani, din urma despăgubirilor celor deportați din Bulgaria. Titlurile de plată au fost emise de către cei de la ANRP, ... (vezi toată discuția)
Salut, a fost făcută cerere de despăgubire spre anrp. pe decizia ... mfo mfo Salut, a fost făcută cerere de despăgubire spre ANRP. pe decizia de despăgubire eram trecuți cei 5 verișori, din păcate unul dintre verișori a ... (vezi toată discuția)