avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GRANITUIRE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GRANITUIRE

BUNA.
In 1991 a decedat tatal meu. In 1992 am facut succesiunea si s-a inpartit cladirea 1/2 eu 1/2 mama iar terenul din curte mi-a revenit mie. Nu avem carte funciara nici titlu de proprietate. Succesiunea s-a facut pe baza unei adeverinte de la primarie. In 1992 nu se emisese titluri. Suprafata din actul de la primarie este 1601 mp. In aceasta luna vecinul m-a chemat in instanta pt ca nu are suprafata din acte, eu avand 1630 mp masurati de o firma de cadastru. Avand in vedere ca masuratorile ininte se faceau mai empiric nu ma incadrez in cei 2% diferenta ca sa nu fiu nevoit sa mut gardul? Gardul este facut in urma cu 60 ani cu fostul propietar . Actualul propietar este al treilea . Al doilea l-a mostenit ( act vanzare cu clauza) in 1994 dupa decesul propietarei si l- vandut actualului propietar in 1997. Exista pomi de 100 ani care delimiteaza propietatea.Schimbarea propietarilor s-a facut fara masurarea terenului.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2021
MaioruNicu, utilizator

Alte discuții în legătură

Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate Andreea cip Andreea cip Buna ziua..sper sa gasesc o solutie la problema cu care ma confrunt de multi ani..in 1982 bunicii mei au cumparat o casa cu teren in jur de 2000 mp..au facut ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)