avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am o nelamurire in privinta uscatoriei din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am o nelamurire in privinta uscatoriei din bloc. ...

Buna seara. Am o nelamurire in privinta uscatoriei din bloc. Eu locuiesc la etajul 1, iar la parter am o vecina care vrea sa vina la etajul 1 sa isi usuce rufele. Iar daca nu ii dam cheia, ameninta ca sparge lacatul si pune ea altul ca sa aiba doar ea cheie. Precizez ca la fiecare etaj este cate o uscatorie. In acest caz, are dreptul sa vina sa isi puna hainele la etajul 1 sau la oricare alt etaj sau nu? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:13, 20 August 2021
si ea are voie sa puna rufele la et 1 si ceilati au voie sa puna rufele la parter
Uscatoria e proprietate comuna, adica a tuturor, indiferent la ce nivel locuieste. Prin urmare nu aveti nici un drept in plus, fata de vecina dvs. Daca ea doreste sa-si usuce rufele la etajul 1, nu aveti nici un drept sa-i interziceti sau conditionati asa ceva.
Conform disp L nr 196/2018 uscatoria face parte din partea comuna de condominiu,accesibila tuturor proprietarilor
Utilizarea exclusiva a partii comune din condominiu,de catre un proprietar ,se poate face numai cu acordul vecinilor si al adunarii generale,prin incheierea de contract de locatiune sau de folosinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia calea vitan 9, bl.v6, sc 1 Calle Calle Bună ziua! Cum pot folosi cei de la parter balconul de la etaj pe post de uscator și să fim si in legalitate pentru că a fost depusă o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar uscatoria de ... FOSYPRIL FOSYPRIL Buna ziua!locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, iar uscatoria de rufe este la etajul 4.Acum 10 ani cand m-am mutat aici in scara uscatoria a fost in ultimul hal.Eu ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc! bună seara! as vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se ... onetime onetime Bună seara! As vrea sa stiu daca uscatoriile blocului care se află la parter sunt bun comun sau se pot folosi doar anumite persoane de acestea. În prezent, ... (vezi toată discuția)