avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema inaltare casa amplasata la 80 cm. de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema inaltare casa amplasata la 80 cm. de gard

Buna ziua,
Problema mea este cu un vecin care isi inalta casa.
Casa este cam la 80 de centimetri de gard, initial facuta doar parter, si la momentul construirii, in urma cu foarte multi ani, tatal meu a fost de acord cu asta.
In urma cam cu 30 de ani, vecinul a mai adaugat in fata casei deja facute, o camera plus un etaj deasupra, lucrare pentru care tatal meu si-a dat acordul.
Acum, vecinul a daramat acoperisul la partea casei care ramasese doar parter si are intentii vizibile de construire a unui etaj. Tatal meu a decedat intre timp si pentru aceasta lucrare nu a cerut acordul nostru, al mostenitorilor.
Va rog sa-mi spuneti cat de legala este aceasta lucrare si ce putem face in aceasta situatie mai ales ca ne afecteaza in mod direct prin umbra pe care o face pe terenul nostru.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2021
Adrian_T, utilizator

Alte discuții în legătură

Demolare cu proprietarul in casa, fara acordul lui AlexSf AlexSf Este vorba de un imobil P+2, construit in 1903, ce este intr-o stare greu de descris. Un perete rupt in doua, alt perete fuge spre stanga, altu spre dreapta, ... (vezi toată discuția)
Limite de proprietate lucibest lucibest ma intereseaza sa stiu... Am construit o casa la 1 metru de limita de proprietate,fara geamuri spre parcela vecina...Am facut eu gardul din placi de ... (vezi toată discuția)
Constructie pe granita si centrala termica pe lemne Costina72 Costina72 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu 2 probleme legate de vecinii mei: 1. Au gardul construit pe proprietatea lor, incepand de la limita dintre proprietati. ... (vezi toată discuția)