avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare cu proprietarul in casa, fara acordul lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare cu proprietarul in casa, fara acordul lui

Este vorba de un imobil P+2, construit in 1903, ce este intr-o stare greu de descris. Un perete rupt in doua, alt perete fuge spre stanga, altu spre dreapta, si asa mai departe, dar e locuibila atata timp cat nu iti e frica de cutremure si esti credincios.

Are iesita expertiza de demolare din 2006, daca nu ma insel, deci oamenii de la Primarie stiau despre ce-i vorba.

Atunci cand eu, proprietarul etajului 1, m-am dus la Primarie si am cerut recopertarea acoperisului, mi s-a spus ca nu sint bani ( aprox 2000 Euro ar fi costat ).
Parterul si etajul 2 din moment ce sunt ale Primariei, mi s-a parut normal ca ei sa repare, caci imi strica bunul, corect ?

Acum, deodata, brusc, au cazut bani de sus, fix pentru aceasta casa, propusa pentru demolare de 8 ani de zile si construita acu 111 ani.
Sa nu va ganditi ca se inlocuieste tabla ! Se va darama intregul etaj 2, iar deasupra etajului 1 se face un acoperis de la zero.
Daca stau si calculez, costurile si riscurile sunt enorme, comparate doar cu invelirea casei, dar asta nu-i problema mea.

Problema mea este ca mie nu mi s-a cerut nicio semnatura la modul: mai omule, tu esti proprietar si noi ne apucam sa demolam deasupra ta, iar casa fiind cam vechiuta, s-ar putea sa se intample una-alta, esti de acord ?

Deci, ce se poate face, sau este normal ca riscurile ( sa imi cada plafonul in cap in timp ce ei demoleaza peretii de deasupra ) sa mi le asum singur ?

Cel mai recent răspuns: AlexSf , utilizator 22:06, 23 Noiembrie 2014
Reparatia se face in baza unui proiect tehnic si a unei autorizatii de construire ! Cel care face reparatia îşi asuma eventuale riscuri.
Trebuie acordul celorlalti proprietari atunci cand se aduc modificari la elementele comune (pereti exteriori, invelitoare s.a.). Autorizatia se emitea daca exista si acordul Dumneavoastra. Sesizati Inspectoratul de Stat in Constructii
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2014
DinuX, utilizator
AlexSf a scris:

Parterul si etajul 2 din moment ce sunt ale Primariei, mi s-a parut normal ca ei sa repare, caci imi strica bunul, corect ?
Daca stau si calculez, costurile si riscurile sunt enorme, comparate doar cu invelirea casei, dar asta nu-i problema mea.
Deci, ce se poate face, sau este normal ca riscurile ( sa imi cada plafonul in cap in timp ce ei demoleaza peretii de deasupra ) sa mi le asum singur ?

La intreţinerea şi repararea unui imobil participa toti proprietarii, deci ar trebui să fie şi problema dvs....
Se pare că cineva vrea să vă facă bine, cu forţa !
Exact. Cineva mi-a facut un bine. Acoperis plus fatada casei refacute.
Lucrarea s-a realizat super repede, mult mai repede decat imi puteam imagina.

Frumos cadou de Mos Nicolae/Craciun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ... lauramaria2021 lauramaria2021 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc 4/4 cu 2 scari, la ultimul etaj ( etajul 4) scara 1. Deoarece toate apartamentele de la etajul 4 au avut probleme cu ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)
Bună seara,am o problema cu o construcție etaj, în spatele ... PANITA ROXANA PANITA ROXANA Bună seara,am o problema cu o construcție etaj, în spatele casei mele care e pe răzor.Mentionez ca nu știu exact distanta la care s-a construit,dar ... (vezi toată discuția)