avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren intravilan

Buna ziua.

Sunt vanzatorul unui teren intravilan persoan fizica, iar cumparatorul este o persoana juridica care vrea sa achite pretul prin intermediul unui credit de investitii.

1.As dori sa știu care ar fi forma de contact cea mai sigura pentru vânzare, ținând cont ca plata se va face prin virament intrabancar și este posibil ca banii sa între în contul cumpărătorului in alta zi decat cea in care se va face autentificarea contractului de vanzare cumparare?

2.De asemenea ma intereseaza care sunt etapele platii intrabancare si cat ar dura? (CEC banca vanzator, BCR banca cumparator).

Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: b74sgm , utilizator 11:45, 20 August 2021
Plata dureaza o zi. (cu putin noroc se poate efectua in aceeasi zi daca se instructeaza la urgenta, in prima parte a zilei).
Dar, in functie de uzanta bancii creditoare, plata se va efectua fie la momentul incheierii contractului de vanzare fie abia la momentul intabularii ipotecii in favoarea bancii - a doua zi (sau a treia daca incheiati contractul dupa ora 14:00).
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza antecontract vc "prima casa" sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, sunt pe cale de a incheia un antecontract cu un dezvoltator imobiliar. Mi-au prezentat antecontractul (Promisiunea) in varianta model si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)
Uregent - contract v-c cu plata in rate, a unui imobil cu ipoteca la banca - clauze IuliaCo IuliaCo Buna ziua, Va rog mult, o parere despre claritatea si pertinenta clauzelor. Precizez ca eu sint cumparatorul, avansul in ziua semnarii este 50% din pretul ... (vezi toată discuția)