Buna ziua , pana in prezent plateam pensie alimentara in suma fixa stabilita de instanta (2010).
Zilele trecuta am primit citatie ca sunt chemat in judecata pentru majorarea pensiei alimentara , cu mentiunea ca pensia sa se stabileasca in cota parte din veniturile mele si nu in cota fixa ca pana acum.
Mentionez ca in prezent sunt recasatorit si mai am un copil cu cea de a doua sotie (actuala)
Sunt angajat cu un venit constant , program fix,salariu fix( rar cand mai fac cateva ore suplimentare )
In firma la care lucrez se ofera diurna, al 13-lea salariu, prima de Craciun( cam tot un salariu,ca si suma).
Am un credit pentru Prima Casa la care platesc rate lunare (practic rata se retrage din contul de salariu )
In cazul in care instanta stabileste ca pensia sa fie cota parte din venit , in calcul poate intra si cel de-al 13-lea salariu?diurna?orele suplimentare? prima de Craciun?
Se tine cont ca din acel venit eu platesc si rata la banca si -mi intretin famila actuala?
Va multumesc!
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
În mod normal, pensia se stabileşte ca procent din venitul constant, deci fără diurne, prime, ore suplimentare. Nu se ţine cont de ratele bancare, ci numai de obligaţiile de intreţinere care vă revin, respectiv faţă de copii sau dacă aveţi persoane în intreţinere.