avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema motor si cos hota la receptie cladire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema motor si cos hota la receptie cladire

Buna ziua,
Incerc sa fac receptia unei cladiri cu destinatie mixta in S1 Bucuresti si simt ca discut cu peretii.
Cladirea are P+2, iar la parter va fi laborator de cofetarie.
De la inceput scopul cladirii este in principal acest laborator, deci nu e cazul unei schimbari de functiune, iar urbanismul permite productie nepoluanta in limita a 250mp.

Problema este ca pe acoperis am o cutie maricica dpdv al volumului (dar are doar 120 kg), pt hota de evacuare, iar in sus, al cca 5 m se ridica un cos de evacuare.
Pe acel cos, se va evacua doar aer cald degajat de cuptoarele care sunt ermetic inchise in timpul functionarii, deci nu vorbim de grasimi sau prajeli, ba chiar de o functionalitate redusa.

Acest agregat nu apare pe planuri desenat, iar poblema comisiei de receptie e ca nu e invizibil.

Insa:
- apare sectiunea hotea si a cosului care ajunge pana pe acoperis in planurile fiecarui etaj.
- hota e mentionata si obligatorie in memoriul tehnic care a primit avizul DSP necesar obtinerii autorizarii constructiei.
- de la mediu cladirea a primit clasare (nu e de competenta lor), nu afecteaza mediul.

Am intrebat sa imi spuna ce ar trebui sa fac ca sa nu ii mai deranjeze vizual, dar nici ei nu stiu, insa frica de primarita ii paralizeaza si nu semneaza nimic, daca au cel mai mic dubiu.
Asteapta sa isi asumea altii responsabilitatea.

Arhitectii si proiectantii zic ca nu trebuie nimic (ca la un AC), ca exista hota in memoriul tehnic si e desenata pe planuri. Motorul este parte al complexului mecanic numit hota, ca nu iese aerul prin magie 2 etaje.

Firma de consultanta HACCP spune ca in momentul autorizarii de functionare (ulterior receptiei), DSP cere hota, si ei sunt cei care stabilesc daca hota e ok sau nu, nicidecum primaria; de fapt deja au facut-o, cf avizului dat deja.

Ce ma fac cu nebunia asta?
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
GB2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: GB2017 , utilizator 14:27, 23 August 2021
Ceea ce lipseste din proiect trebuie sa apara integral in planuri/ schite si in calculul de rezistenta. Nu cred ca altfel veti obtine semnarea receptiei.
Am cerut pct de vedere oficial, iar daca e cazul, pt receptie il dau jos, iar pt DSP il pun la loc.
Daca 120 kg sunt o problema pt o placa de beton, atunci suntem dusi cu pluta si imi e frica sa nu cumva sa cad prin acoperis.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
GB2017, utilizator
Nu cred ca solutia este "uite hota/ cosul, nu e hota/ cosul" dupa cum vine cineva/ alcineva in inspectie. Proiectantul ce zice ? Si el face parte din comisia de receptie.
Proiectantul considera ca nu trebuie desenat, asa cum nu sunt desenate nici AC-urile; pana la urma e un ventilator, care face parte din ansamblul tehnic numit HOTA.
Verbal, primaria e in dilema dpdv legal, dar ca de obicei, ar mai dori niste hartii si nu stie exact ce sa ceara, dar trebuie sa fie acoperiti, ca sa nu ii jupoaie Clotilde.

Verbal au balbait de DSP si mediu si s-au ferit sa dea scris.

Le-am dat clasarea cladirii de la Mediu (nu afecteaza periculos mediul) si Avizul DSP (pt el s-a depus memoriul tehnic unde HOTA e in oricum obligatorie). Mai jos captura din dotari.

[ link extern ]

Cum ziceam, momentan astept raspunsul lor oficial, si sper sa fie multumiti ca cineva poarta responsabilitatea (aviz DSP), pt ca despre asta e vorba in esenta, aruncarea responsabilitatii.
Ultima modificare: Luni, 23 August 2021
GB2017, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laborator cofetarie si om 994/2018 GB2017 GB2017 Am scos certificat de urbanism inainte de achizitie teren, pentru cladire mixta Laborator Cofetarie + locuinta etaj. In PUZ se permite pana in 250mp, ceea ce ... (vezi toată discuția)
Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)