Am scos certificat de urbanism inainte de achizitie teren, pentru cladire mixta Laborator Cofetarie + locuinta etaj.
In PUZ se permite pana in 250mp, ceea ce e ok pentru nevoile mele.
Am cumparat terenul, investit in planuri de arhitectura, utilitati etc.
Problema vine la DSP, unde nu mi se da aviz din cauza ca Ordinul 994/2018 scrie:
====
(1) Unitățile cu capacitate mică de producție, comerciale și de prestări servicii, discoteci, cluburi de noapte, care prin natura activității acestora pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populație prin producerea de zgomot, vibrații, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează numai în clădiri separate.
(2) Unitățile menționate la alin. (1) se amplasează la o distanță de minimum 15 m de ferestrele locuințelor.
====
[ link extern ]
Eu in laborator nu fac nici zgomot, nici nu produc fum (e cuptor electric, cu cos la 15m inaltime- peste cladire), iar mirosul, daca va exista, va fi de prajituri. Nicidecum ceva toxic....
Am doar 10m fata de vecini, nu 15m, ca nu e in camp, iar terenul costa in zona 200mp...
Cladirea va fi in totalitate a mea, dar nu pot scrie in certificatul de urbanism ca sus fac birouri pt ca PUZ nu permite. Permite doar locuinta dpdv urbanistic.
OM 994/2018 spune insa ca poti transforma locuinta in birouri, cu acordul vecinilor (in cazul meu toata cladirea e a mea).
E ca la nebuni, ilogic + logica circulara.
Asadar, ce ma fac eu acum? Cine e de vina?
In tara asta e un haos indescriptibil, toti iti pun piedici, peste tot!