avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ...

Buna ziua,
La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o patiserie care pe langa desfacerea produselor de patiserie le si produce in acest loc. Ca urmare a acestei activitati se emana intensiv mirosuri care conduc la imposibilitatea aerisirii locuintei, avand in vedere faptul ca proprietarul patiseriei a instalat un tub de evacuare imediat sub ferestrele apartamentelor de la etajul 1. Patiseria nu are cos de evacuare pana la ultimul nivel al blocului.
As dori sa stiu numarul legii care prevede montarea cosului de dispersie a mirosurilor pana la ultimul etaj al blocului de locuinte.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
CJohn, utilizator
Cel mai recent răspuns: CJohn , utilizator 20:47, 9 Octombrie 2021
Nu prevede vreo lege asa ceva. Puteti actiona in instanta proprietarul respectiv, cel putin in baza art. 603 si 630 alin 1 din codul civil. Angajati un avocat.
Multumesc pentru sfat. In directia aceasta o sa ma indrept, dar prima data pregatesc terenul printr-o sesizare catre DSP, Garda de Mediu si Primarie. Avand in vedere ca foarte multe spatii de acest fel, amplasate la parterul blocurilor de locuinte au cosul de dispersie pana deasupra ultimului etaj, am crezut ca exista reglementari in acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
CJohn, utilizator
Sesizati oficial autoritatea sanitar veterinara=-dureaza mult mai putin solutionarea fata de instanta decjudecata
Buna ziua, Autoritatea sanitar veterinara sau Directia de Sanatate Publica (DSP)?
Buna ziua,
Orice sfat cu privire la modul in care trebuie sa formulez sesizarea catre DSP, Primarie si Garda de mediu, este binevenit. Sau ce anume trebuie sa trec in sesizare.
Scopul este acela de-al obliga pe proprietarul spatiului sa monteze cosul de dispersie pana deasupra ultimului etaj.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Laborator cofetarie parterul blocului danielie danielie Buna seara As avea niste nelamuriri daca m-ati putea ajuta 1. In blocul in care locuiesc la parter este un laborator de productie cofetarie/patiserie ... (vezi toată discuția)
Shaormerie la parterul blocului Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, De trei saptamni s-a deschis la parterul blocului in care locuiesc un fast-food tip shaormerie. Mentionez ca parterul blocului este spatiu ... (vezi toată discuția)
Ordinul nr. 119/2014 Praipan Praipan Buna ziua! Doresc o precizare privind Ordin-ul nr. 119/2014 al ministrului sanatatii privind amenajarea cabinetelor in interiorul spatiilor de locuit. La Cap. ... (vezi toată discuția)