avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, ...

Buna ziua,
La parterul blocului de locuinte unde am domiciliul, intr-un spatiu comercial prevazut cu aceasta destinatie din constructie, s-a deschis o patiserie care pe langa desfacerea produselor de patiserie le si produce in acest loc. Ca urmare a acestei activitati se emana intensiv mirosuri care conduc la imposibilitatea aerisirii locuintei, avand in vedere faptul ca proprietarul patiseriei a instalat un tub de evacuare imediat sub ferestrele apartamentelor de la etajul 1. Patiseria nu are cos de evacuare pana la ultimul nivel al blocului.
As dori sa stiu numarul legii care prevede montarea cosului de dispersie a mirosurilor pana la ultimul etaj al blocului de locuinte.
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
CJohn, utilizator
Cel mai recent răspuns: CJohn , utilizator 20:47, 9 Octombrie 2021
Buna seara,

Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 994/2018, care modifica si completeaza normele de igiena si sanatate publica aprobate prin OMS 114/2014, la art. 6, aliniatul 1, litera a, coroborat cu articolul 5 aliniatul 1, interzic organizarea unitatilor cu capacitate mica de productie la parterul blocurilor de locuinte, acestea trebuind amplasate numai in cladiri separate.

“La articolul 6 alineatul (1), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins: "a) se pot amplasa/amenaja unităţi comerciale, unităţi de prestări servicii, cabinete medicale ambulatorii fără paturi, laboratoare de analize medicale, puncte externe de recoltare probe biologice ale laboratoarelor de analize medicale, furnizori de servicii de îngrijiri la domiciliu, cabinete de practică pentru servicii publice conexe actului medical şi cabinete veterinare pentru animale de companie, cu excepţia celor menţionate la art. 5 alin. (1);"
„ART. 5 (1) Unităţile cu capacitate mică de producţie, comerciale şi de prestări servicii, discoteci, cluburi de noapte, care prin natura activităţii acestora pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populaţie prin producerea de zgomot, vibraţii, praf, fum, gaze toxice sau iritante etc., se amplasează numai în clădiri separate.”

Intrebarea mea este urmatoarea:
prevederile acestui ordin de ministru se aplica si spatiilor comerciale realizate din constructie la parterul blocurilor de locuinte construite inainte de 1989?
In cazul meu, avand in vedere faptul ca in acest spatiu pe langa activitati comerciale se desfasoara si activitati intensive de productie in sensul ca toate produsele supuse comercializarii (pateuri, foietaje, cornuri, burek, pizza, etc...) se produc in acesta locatie, consider ca a avut loc o schimbare de destinatie a spatiului si in acelasi timp se supune si obligatiilor din ordinele de ministru susmentionate.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laborator cofetarie parterul blocului danielie danielie Buna seara As avea niste nelamuriri daca m-ati putea ajuta 1. In blocul in care locuiesc la parter este un laborator de productie cofetarie/patiserie ... (vezi toată discuția)
Shaormerie la parterul blocului Rozalia99 Rozalia99 Buna ziua, De trei saptamni s-a deschis la parterul blocului in care locuiesc un fast-food tip shaormerie. Mentionez ca parterul blocului este spatiu ... (vezi toată discuția)
Ordinul nr. 119/2014 Praipan Praipan Buna ziua! Doresc o precizare privind Ordin-ul nr. 119/2014 al ministrului sanatatii privind amenajarea cabinetelor in interiorul spatiilor de locuit. La Cap. ... (vezi toată discuția)