Problema este ca OM 119/2014 este asa e aberant, incat trebuie considerat a fi interpetabil, altfel blochezi jumatate din industria HORECA.
Daca spatiul a fost de la bun inceput proiectat pentru comert (asta include practic si micro-productie), insemna ca nu era invizibil pentru locatari!
Alta e situatia in care de ex un locatar de la parter isi transforma apartamentul intr-o unitate de productie/comert.
Tu stiai ca la parter se poate face comert, ex: cofetarie, patiserie, restaurant.
Vina DSP este ca nu ii forteaza sa repare problemele, iar pragurile de zgomot sa stii ca sunt destul de mari.
Daca nu vrei zgomot, te muti in camp/padure.
Cosul de evacuare trebuie sa fie cu minim 1.5m peste ultimul etaj al imobilului, dar apar alte probleme ce tin de spaga: orice modificare la fatada necesita autorizatie constructie, care la randul ei necesita acordul asociatiei etc.
E un cer vicios, in care ne invartim pt ca suntem rai si tampiti!
~ final discuție ~