avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, daca cumpar o casa care trebuie sa fie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, daca cumpar o casa care trebuie sa fie mobila si utilata ...

Buna ziua, daca cumpar o casa care trebuie sa fie mobila si utilata (asa o vand), in contract de vanzare - cumparare se precizeaza acest lucru sau cum as putea sa ma asigur ca la final nu ramane casa goala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:01, 25 August 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie prevazut în contract și trecute și facturile pentru identificarea mobilei.
Se poate face și un contract separat dacă notarul nu va accepta sa va treacă în contractul notarial doar ca ar fi bine sa aveți avocat daca notarul va trimite sa faceți alt act separat.

Daca mobila este prinsa în perete trebuie trecut în actul de vânzare-cumpărare ca sa aveti clauze precise.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai simplu este ca atunci cand plecati la notariat sa cumparati casa, vanzatorul sa nu mai aibe lucruri personale in casa. Astfel, inchideti casa si raman toate randurile de chei la dvs, deci vanzatorul nu va mai intra in imobil.
Ca sa fiti si mai sigur, lasati in casa o pers de incredere pana va intoarceti de la notariat.
Iar pentru a sta si mai linistit, puteti schimba si yala.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumparati casa...sau mobila din casa?! As zice sa va concetrati pe casa, apoi daca va intereseaza si mobila, faceti o anexa la contract, in care inventariati fiecare bun in parte, adaugati o descriere si caracteristicile acestuia (ex. marca, dimensiuni, serie fabricatie - pt. echipamente, etc).
Cum a mai specificat si altcineva, nu toti notarii sunt dispusi sa adauge astfel de chestiuni in contract, asa ca ar fi bine sa va ganditi la un contract separat, insa in aceasta situatie, ar fi bine sa fie trecute corespunzator si valorile contractuale (ex. valoare casa in contract la notar, abia platiti taxe mai mici, contract vanzare mobila - alta valoare).
@Mihaela Cel mai simplu mod e acela prin care retineti o parte din bani si-i dati vanzatorului doar cand intrati efectiv in posesia casei (si a mobilei). Puteti insera in contractul de v/c o clauza prin care vanzatorul primeste Xlei/euro la predarea efectiva a imobilului. Niste poze cu mobilierul ar ajuta. In final va spun ca totul depinde de vanzator: e de buna credinta sau vrea sa va (mai) tapeze de niste bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Optiuni pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde vioricaw vioricaw Buna ziua Ce optiuni avem pentru a ne asigura ca proprietarul nu va fura mobila din apartamentul pe care il vinde? Mobila valoreaza in acest caz in jur de ... (vezi toată discuția)
Cum ma pot asigura ca apartamentul ramane mobilat si utilat dupa cumparare eugen_2 eugen_2 Vreau sa cumpar un apartament pentru care platesc ceva bani in plus pentru ca vanzatorul il vinde mobilat si utilat. Cum ma pot asigura ca proprietarul chiar ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie vanzatorul sa elibereze un imobil de bunuri? seldom seldom Buna ziua, Sunt in procesul de a-mi cumpara o casa si am incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare cu promitentii-vanzatori. In ... (vezi toată discuția)