avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sotia beneficiaza de pensie de urmas?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sotia beneficiaza de pensie de urmas?

Buna ziua,
Urmare a decesului sotului, sotia poate beneficia de pensie de urmas tinand cont ca aceasta nu are venituri, au fost casatoriti mai mult de 15 ani si are varsta de 53 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 22 August 2021
În situaţia decesului asiguratului sau pensionarului, copiii şi soţul supravieţuitor au dreptul la pensie de urmaş, în următoarele condiţii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor Ares-3 Ares-3 Va rog sa imi spuneti daca sotia supravietuitoare a unui pensionar beneficiaza de pensie de urmas 6 luni in urmatoarea situatie: - nu are loc de munca - ... (vezi toată discuția)
Pot intra in posesia unei părți a pensiei de urmaș ? ContSters444140 ContSters444140 Bună seara,vă deranjez cu o intrebare : tatăl meu a decedat acum 3 ani iar sotia lui a trecut pe pensia lui,eu ca fiu al lui am vreun drept din aceeasi ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas anca33a anca33a buna ziua vreau sa ma lamuriti cu aceasta problema | daca sotul persoanei care mi-a cerut parerea a murit in urma cu 10 ani iar doamna nu are nici un venit ... (vezi toată discuția)