Bună ziua
Tatăl meu a moștenit de la părinții lui teren pentru a-și construi casă. Terenul a fost împărțit între cei trei frați din 5.
Intre tatăl meu și sora lui nu este trasat niciun gard dar au fost stabilite niște limite acum 20 de ani. Acum problema este ca nu se mai recunosc aceste limite care se regăsesc în cotele de pe contractul de moștenire (același contract îl au toți cei trei frați cu aceleași cote) de către sora lui și cumnatul lui. Bineînțeles că măsurătorile de atunci nu mai coincid cu cele de acum. Toți apar cu ceva în plus la măsurătoare dar nu se inteleg la stabilirea hotarului.
Cum trebuie procedat ca să putem îngrădi terenul proprietate cu cotele de pe contract? Vecinul vine cu amenințări, îmbrânceli de fiecare dată când tata vrea sa își îngrădească terenul pentru a-l intabula?
Mulțumesc anticipat pentru ajutor.
Cerere de chemare în judecată,actiune in granituire,daca e cazul si revendicare.In urma unei expertize se măsoară terenurile,se vede cat exista in acte si cat în realitate,se stabilește linie de hotar etc..Avocat obligatoriu,nu este acțiune care să,,mearga"fara si eventual discutat cu un cadastrist înainte,făcută o măsurătoare să vadă dacă merită sau nu să mergeți în instanța..
Sunt de acord cu colegul avocat.
Va fi un proces de durata și costisitor.
Este bine sa consultați avocat și cadastrist anterior procesului și sa achitați serviciile de consultanta ca sa nu va coste mult mai mult pierderea procesului.Platiti și avocatul partii adverse dacă pierdeți procesul ceea ce ar însemna cel puțin 3000 lei dacă nu dublu.
Din pacate, mulți oameni nu fac asa și apoi se plâng de justiție desi nu ea este de vina...
Linie de hotar
vviicc
Vecinul meu ar vrea sa fac gardul ce desparte proprietatile noastre dupa un hotar imaginat de el .
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac din punct de vedere ... (vezi toată discuția)