Vecinul meu ar vrea sa fac gardul ce desparte proprietatile noastre dupa un hotar imaginat de el .
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac din punct de vedere legal pentru a avea o linie de hotar trasata incat vecinul sa nu mai aiba comentarii de facut.
Va multumesc.
In primul rand , chemati un topograf , sa va masoare terenul daca sunt discutii, si sa puna niste tarusi . Daca vecinul nu recunoaste masuratoarea facuta , atunci va trebui sa introduceti la judecatorie o actiune in granituire, si va fi obligat sa o faca.
sunt doua intrebari:
1.ce trebuie sa fac din punct de vedere legal pentru a avea o linie de hotar trasata?
2.ce trebuie sa fac din punct de vedere legal incat vecinul sa nu mai aiba comentarii de facut?
va raspund intai la adoua: nu puteti face nimic! vecinul poate avea comentarii legalizate de dreptul la libera exprimare ;)
pentru prima intrebare:
varianta A
1. Trebuie ca terenul dvs sa fie intabulat sa fie acordat numar cadastral de catre OCPI. (se face in urma unei documentatii elaborate de un autorizat cadastru)
2. Dupa nr.cad. va trebui sa solicitati la primarie certificat urbanism, apoi Autorizatie de construire care va implica si o viza a OCPI (oficiul de cadastru) printr-o documentatie in care este limita "cu pricina" si evident pozitia gardului.
3. Chemati un autorizat cadastru sa traseze in teren pozitia gardului conform Autorizatiei de construire si a planului vizat de OCPI.
varianta B
cautati un avocat si deschideti un proces de granituire (implica trimiterea de instanta a unui expert judiciar (pe care evident il platiti), expert ce va determina limita/hotarul intre dvs si vecin )
Granituire
danielasabo
Buna ziua ,am cumparat de la părinți cu clauza de uzufruct viager (pentru ei)un imobil casă și teren pe care eu l -am dezmembrat în Două Loturi vânzând ... (vezi toată discuția)
Cadastru
adriana dj
am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)