avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! In ce conditii locatarii unei scari sunt ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! In ce conditii locatarii unei scari sunt obligati ...

Buna ziua!
In ce conditii locatarii unei scari sunt obligati sa se inscrie intr-o asociatie de locatari in cazul in care nu a existat nicio forma de asociere de la constructia blocului?
Sumar:
-bloc construit in 1954;
- scara contine 10 apartamente.
Multumesc!
Ion Milea
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:14, 23 August 2021
1. Nu mai exista asociatie de locatari, ci de proprietari.
2. Daca blocul are deja constituita asociatie, facuta de proprietarii de la alte scari, nu e nimeni obligat sa se inscrie, de la scara unde locuiti, dar sunteti obligati toti sa respectati regulile asociatiei respective, adica legea 196/2018. Nu sunteti membri, dar sunteti proprietari in acea asociatie. In anumite situatii se cere si acordul proprietarilor de pe scara dvs. , dar in majoritatea situatiilor nu aveti drepturi, dar aveti obligatii.
3. Daca indepliniti conditiile de a avea bransamente separate pe scara, la utilitati, puteti sa va infiintati propria asociatie, pe acea scara.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . o scara de bloc doreste sa treaca de la o asociatie ... asociatianr13@yahoo.com asociatianr13@yahoo.com Buna ziua . O scara de bloc doreste sa treaca de la o asociatie la o alta . Exista acordul tuturor locatarilor care doresc mutarea ,exista si acordul ... (vezi toată discuția)
1/legea 196/2018 actualizata prevede sef de scara? daca nu, prevede ... Atomi Atomi 1/LEGEA 196/2018 ACTUALIZATA PREVEDE Sef de scara? Daca nu, prevede altceva? 2/ Seful de scara, in caz ca se convine trebuie sa fie proprietar in mod ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am și eu o intrebare.acum patru ani ne-am transformat ... Mircea Cojocaru Mircea Cojocaru Bună ziua.Am și eu o intrebare.Acum patru ani ne-am transformat din asociație de locatari în asociație de proprietari.Blocul este format din 4 scari.Pina ... (vezi toată discuția)