avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii ...

Buna seara . Am un prieten care a vandut casa actualei lui sotii punand o clauza de abitatie viagera asupra intregului imobil existent , fara drept de intretinere . Sotia a achitat o anumita suma si totul sa semnat .
Intrebarea este :
1. Daca are aceasta clauza de abitatie viagera o are sotul , poate sotia sau copii sa il dea afara din casa cat traieste ?
2. Daca cumva sotia sau copiii vor sa vanda casa , pot sa o faca fara acordul sotului care are aceasta clauza ?
3. Daca cumva vande imobilul , trebuie sa ii cumpere sotului o alta locuinta ca si suprafata ca a casei pe care are o asemenea clauza ?
4. Daca decedeaza cumva sotia , copii pot sa vanda casa atat timp cat traieste sotul care are aceasta cluaza de abitatie viagera ?
5. Daca cumva moare sotia , sotul supravietuitor , poate aduce in casa o alta femeie ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:48, 31 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
clauza de abitație e notata in cartea funciara, deci e imposibil ca eventualul cumpărător s-o rateze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa vanduta de sot, sotiei cu clauza de abitatie viagera dodorel62 dodorel62 Prietenul meu este casatorit legitim cu sotia si i a vandut acesteia casa . Buna seara , Prietenul meu fiind casatorit legitim cu sotia lui , de comun ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si ... dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si am o clauza de abitatie viagera , care spune asa : ,, Imi rezerv dreptul de abitatie viagera ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)