avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier usor pe drum vicinal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier usor pe drum vicinal

Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati cu cateva lămuriri in cazul unui accident rutier usor produs pe un drum vicinal (nu este un drum public), fara victime.
Unchiu meu se afla cu tractorul pe un drum vicinal mai exact era cu spatele in curtea casei iar rotile din fata pe jumatate din drumul vicinal aflat in fata curtii facand manevra de parcare. O soferita venea cu viteza si a intrat in roata tractorului din partea stâng. La momentul impactului airbag-ul masinii s-a declansat , parbrizul a fost crapat iar in partea dreapta spate a fost zgariata portiera si aripa.Soferita si-a sunat sotul iar acesta a sunat la politie neacceptand sa se inteleaga amiabil.
După ce a venit politia, amandoi au fost testati cu etilotestul iar unchiul meu a iesit cu o alcoolemie de 0.29 mg/l in aerul expirat.Politistul i-a suspendat permisul pentru 3 luni si trebuie sa plateasca reparatia masinii care e in jur de 15.000 LEI. El fiind cu tractorul neinmatriculat, fara asigurare si cu alcoolemie vina i-a fost atribuita lui.Va rog sa imi spuneti daca decizia politistului este corecta in conditiile in care el nu se afla pe un drum public cand efectua manevra de parcare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Diana Anaid , utilizator 17:17, 24 August 2021
al cui e "drumul vicinal", daca ziceți ca nu e public?
~ Conținut șters la cerere ~
Drumul este al primariei doar ca nu este semnalizat cu indicatiare de viteza sau trasat. Pana nu demult era un drum de tara.

adriandimitriu a scris:

al cui e "drumul vicinal", daca ziceți ca nu e public?

Multumesc frumos pentru raspunsul dvs.

PAUL777 a scris:

Decizia politistului este corectă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt infractiuni art. 336 alin. 1 si art. 334 alin 1 cp mary6 mary6 buna seara. Serviciul de urgenta 112 a fost solicitat de catre un cetatean la orele 23.30 ,reclamand faptul un individ in stare de ebrietate aflat la volanul ... (vezi toată discuția)
Proces verbal accident usor - fara sa fie trecut asiguratorul anti77 anti77 Buna ziua, Am fost lovit in timp ce imi parcam de o masina ce m-o depasit neavand rabdare sa termin manevrele. Politia zicea ca eu sunt vinovat, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - alcoolemie 0,70mg/l alcool pur aer expirat laur31 laur31 Buna ziua as avea si eu o intrebare la dumneavoasta. Sunt nefericitul detinator al unui nou Dosar Penal cu alcoolemie 0.70mg/l alcool pur aer expirat. in seara ... (vezi toată discuția)