Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati cu cateva lămuriri in cazul unui accident rutier usor produs pe un drum vicinal (nu este un drum public), fara victime.
Unchiu meu se afla cu tractorul pe un drum vicinal mai exact era cu spatele in curtea casei iar rotile din fata pe jumatate din drumul vicinal aflat in fata curtii facand manevra de parcare. O soferita venea cu viteza si a intrat in roata tractorului din partea stâng. La momentul impactului airbag-ul masinii s-a declansat , parbrizul a fost crapat iar in partea dreapta spate a fost zgariata portiera si aripa.Soferita si-a sunat sotul iar acesta a sunat la politie neacceptand sa se inteleaga amiabil.
După ce a venit politia, amandoi au fost testati cu etilotestul iar unchiul meu a iesit cu o alcoolemie de 0.29 mg/l in aerul expirat.Politistul i-a suspendat permisul pentru 3 luni si trebuie sa plateasca reparatia masinii care e in jur de 15.000 LEI. El fiind cu tractorul neinmatriculat, fara asigurare si cu alcoolemie vina i-a fost atribuita lui.Va rog sa imi spuneti daca decizia politistului este corecta in conditiile in care el nu se afla pe un drum public cand efectua manevra de parcare?
Va multumesc!