avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil cu drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil cu drept de uzufruct viager

Buna ziua
Parintii mei ne-au vandut imobilul cu drept de intretinere si uzufruct. Tatal a decedat recent iar mama ar vrea sa vanda casa deoarece este prea mare pentru ea; Va intreb daca acest lucru este posibil si care ar fi pasii de urmat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:37, 24 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce sa mai vanda daca v/a vandut deja ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
CatalinaMiruna a scris:

poate nu ma-am exprimat correct dar am fost la un notar care mi-a spus ca imobilul nu se poate vinde decat dupa moartea mamei... nu inteleg de ce mi-a dat aceasta informatie; atat eu cat si ea ne dorim vanzarea imobilului; va atasaez inscris din contract poate nu v-am dat informatiile corecte ..
"diferenţa de urmând sa se convertească in obligaţia de întreţinere constând in alimente, medicamente si îngrijire medicala pentru vânzători, iar la încetarea acestora din viata sa li se faca tot ce este necesar si legat de cultul morţilor.
Cumpărătorii intra de astăzi data autentificării prezentului contract in stăpânirea de drept asupra imobilului descris mai sus, urmând ca in stăpânirea de fapt sa intre numai dupa incetarea din viata a vânzătorilor, care inteleg sa-si rezerve un drept de uzufruct asupra
imobilului vândut".
putem vinde imobilul sau nu?
multumesc!

Mama nu mai este proprietar, ci uzufructruar și creditor al obligației de întreținere.
Proprietar (sau, mai exact, nud proprietar) sunteți dvs. ... împreună cu cealaltă persoană la care v-ați referit folosind expresia „ne-au vândut” (cumpărătorii /întreținătorii/debitorii obligației de întreținere).

Iar acela care vinde astazi este proprietarul actual/proprietarii. În speță, dvs. și ... soțul - presupun (întreținătorii).
Mama nu mai are o proprietate de vânzare. A avut. A înstrăinat-o mai demult, contra întreținere. Nu este ea vânzătorul actual. Dar ar trebui să renunțe la drepturile pe care le are (uzufruct) pentru ca dvs, sa puteți vinde.

Ați găsit cumpărător? Se poate vinde. E mai greu, dar nu imposibil.
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil cu uzufruct - nelamuriri ancabya9902 ancabya9902 Buna ziua Mama mea a vandut catre o persoana proprietatea pe care o detinea ( contract de cumparare cu drept de uzufruct ).In aceste conditii pot cumpara ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu contract de intretinere? boyzone boyzone am un contract de intretinere incheiat cu o persoana de varsta a 3 -a care , influentata de o nepoata, doreste sa vanda apartamentul.Dupa mai multe luni de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament aflat sub clauza de uzufruct viager Alex_N Alex_N Va salut si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lamurire pentru urmatorul caz: Un apartament aflat sub un contract de vanzare cumparare cu clauza de ... (vezi toată discuția)