avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am doua cetatenii, romana/canadiana cu rezidenta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am doua cetatenii, romana/canadiana cu rezidenta fiscala in Canada (pentru moment).

Buna ziua
Am doua cetatenii, romana/canadiana cu rezidenta fiscala in Canada (pentru moment)
Am o pensie din Romania pe care o primesc intr-o banca din Romania si care trebuie declarata in Canada.

Este impozitabila in Canada?

Canada motiveaza impozitarea ca nu am hartii oficiale cu provenienta acestor bani (am extrasele de cont ale bancii si decizia initiala de pensionare din Romania), Imi lipsesc taloanele lunare de pensie.

Exista vreun document care sa ateste din partea Casei de pensii provenienta si cuantumul acestor venituri?

Multumesc, Stefan
Ultima modificare: Marți, 24 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 25 August 2021
altul decât talonul de pensie? nu
Incercati sa obtineti o adeverinţă eliberată de instituţia plătitoare a pensiei care sa ateste calitatea de pensionar si cuantumul pensiei primite.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe pensia primita din canada DanPol DanPol Sint cetatean roman si canadian, am lucrat peste 20 de ani in Canada si m-am pensionat recent. Acum vreau sa ma reintorc in Romania si sa traiesc din pensia ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensia primita din canada DanPol DanPol Sint cetatean roman si canadian, am lucrat peste 20 de ani in Canada si m-am pensionat recent. Acum vreau sa ma reintorc in Romania si sa traiesc din pensia ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)