avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Am lucrat 3,7ani ca militar angajat PM,in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Am lucrat 3,7ani ca militar angajat PM,in MApN...7,6 ...

Bună ziua,
Am lucrat 3,7ani ca militar angajat PM,in MApN...7,6 ani MAI conditii speciale...la momentu actual am stagiul de cotizare complet 35 ani,varsta 52...intrebarea este:la implinirea varstei standard pot beneficia de pensie militară?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 13:18, 25 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii pensiei militare de stat au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, *în activitate*, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puţin 25 de ani, din care cel puţin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.
Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă este de 60 de ani.


De asemenea, dacă nu sunt în acitivitate la data depunerii dosarului de pensionarii militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, care la data trecerii în rezervă ori a încetării raporturilor de serviciu nu îndeplinesc condiţiile de acordare a unei pensii de serviciu, dar au o vechime în serviciu de cel puţin 10 ani, beneficiază de pensie de serviciu la împlinirea vârstei standard de pensionare pentru limită de vârstă prevăzută de prezenta lege, pentru numărul anilor de vechime în serviciu.

Cu alte cuvinte, la prima vedere, având în vedere că aveţi o vechime în serviciu de cel putin 10 puteti beneficia de o pensie militară de stat.

~ final discuție ~