avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara tuturor. Sper ca cineva sa i-mi răspundă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara tuturor. Sper ca cineva sa i-mi răspundă în următoarea ...

Bună seara tuturor. Sper ca cineva sa i-mi răspundă în următoarea problema: soacra mea este recăsătorit de 17 ani.primul soț decedat din căsnicia cu acesta doi copii,s-a făcut succesiune după tata fiecare dintre copii a primit 12,5%..întrebarea ar fi ce drepturi are sotul actual asupra casei în caz de decesul soacrei,,are vreun drept având în vedere ca s-au căsătorit după 4ani de la decesul primului soț adică nu a participat cu nimic la dobândirea bunului imobil.ce drepturi le revin celor doi copii în cazul în care mama decedează și ce drepturi iar reveni actualului soț dacă are drepturi multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:17, 25 August 2021
Din cota mamei, soțul are dreptul la 1/4.
Indiferent de durata căsniciei și indiferent dacă bunurile sunt proprii ale soției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire jojica jojica .Socrul meu natural a decedat in urma cu foarte mult timp,lasand in urma doi copii ,dupa deces soacra mea a facut succesiunea ramanand singura in casa.Acum a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mario-tzaca mario-tzaca buna ziua, mama a murit in 2002, nu am facut succesiunea, avem un apartament, tata cred ca s-a recasatorit anul trecut ( 2010) , altfel nu si-ar fi schimbat ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor maryelena maryelena va rog mult ajutati-ma.urgent cu un raspuns MAMA a decedat in anul2008.iar tatal meu sa recasatorit acum 2 ani.sunt singura la parinti,as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)