avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine are obligația de a aplica sancțiunile din legea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine are obligația de a aplica sancțiunile din legea asociațiilor ...

Cine are obligația de a aplica sancțiunile din legea asociațiilor de proprietari.
Mă refer in special la art 130 lit h.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:19, 27 August 2021
Nu ati spus la ce lege va referiti, in legea actuala a asociatiilor de proprietari nu exista art. 130. Si in ea scrie cine aplica sanctiuni.
[ link extern ]
Actuala lege care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,respectiv Legea nr 196/2018 are un numar de 110 articole
Dv la care lege faceti vorbire?
In cazul sanctiunilor aplicate asociatiilor de proprietari,autoritatile in domeniu detin aceasta competenta
Scuze pentru eroarea de editare,este vorba de 102 lit h adica
h) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari. Fac excepţie cazurile în care au fost îndeplinite prevederile art. 30 alin. (5);
Și mă refer la sancțiunile financiare,daca proprietarul care are defecțiunea la instalații produce în continuare prejudicii altui proprietar și refuza să remedieze defectul.
Multumesc pentru înțelegere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 102
(4)Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1), facuta la sesizarea oricarei persoane interesate sau din oficiu, precum si aplicarea sanctiunilor corespunzatoare se fac dupa cum urmeaza:
a)de catre Inspectoratul de Stat in Constructii in cazul faptelor prevazute la alin. (1) lit. f), g) si h);

Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am un proprietar care si-a facut modificari la baie ... capy2008 capy2008 Buna ziua! Am un propritar care si-a facut modificari la baie si imi curge mie apa in tavan . Am spart la mine si am vazut ca este de la el, de la inbinari ... (vezi toată discuția)
Cine aplica legea 196/2018 ? Iarnaprimavara Iarnaprimavara Cine aplica legea 196/2018 ? Cine va da amenda pentru: \"proprietarii care nu se ocupă de lucrările de întreținere/reparații/înlocuire ce țin de ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin Gyna Gyna Buna seara ! Ma confrunt cu un incident si nu stiu ce sa fac ! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sigur? De o luna de zile , vecinul de deasupra mea , are o ... (vezi toată discuția)