avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecin

Buna seara ! Ma confrunt cu un incident si nu stiu ce sa fac ! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sigur? De o luna de zile , vecinul de deasupra mea , are o defectiune in baie si imi inunda mereu tavanul meu din baie ! Pe scurt , nu vrea sa isi repare defectiunea , mi-a distrus tavanul in baie !Pentru ca nu mai rezist , ca sa nu merg sa ii sparg usa , caci nu mai suport , ce pot sa fac ?? Multumesc anticipat , pentru raspunsuri !
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
elga50, moderator
Formulati cerere de ordonanta presedintiala prin care solicitati obligarea vecinului sa isi repare defectiunea. Se judeca de urgenta.
Multumesc domnisoara avocat , dar pana la judecata , ce se intampla cu baia mea ?! Am muncit din greu , m-am imprumutat , iar acum vad in fiecare zi cum niste nemernici plini de bani nu se sinchisesc sa isi cheme un instalator . Acum apa a inceput sa se intinda in jos de tavan ! Daca imi cade faianta jos , jur ca nu stiu ce o sa fac cu ei ! Puteti sa imi spuneti , va rog , daca administratia blocului are vreo autoritate de a face ceva , asupra unor astfel de persoane ?!...doar platim salarii , administrator , presedinte , etc.....altfel iese foc in casa mea sau macel cu astia , eu nu mai suport sa imi vad baia cum se distruge !#-o
Ultima modificare: Marți, 17 Iunie 2014
elga50, moderator
Vorbiti cu presedintele asociatiei sau cu administratorul care sa ceara permisiunea vecinilor dv. ca, impreuna cu un instalator, sa verifice instalatia comuna.
Atunci s-ar putea vedea de unde e defectiunea.

Daca este de la coloana comuna o repara si o plateste asociatia, daca e pe partea de instalatie personala a vecinului ii poate pune in vedere sa-si repare, altfel au dreptul sa inchida apa pe coloana de la baie ca sa nu va sporeasca dv. prejudiciul.
Si fara apa la baie presiunea din partea vecinilor va fi destul de mare ca sa-l determine sa-si repare, cred eu.
Sigur , defectiunea este in baia vecinului nesimtit ,de deasupra ! In aceasta seara am mers la administratia blocului , ma pasa de la unul la celalalt ,imi spuneau sa sun la politie sau la 112 ca sa scape de mine . Imi venea sa ii dau cap in cap , pe cand nesimtitul de vecin care spune ca nu are timp si chef de instalator , se relaxa afara la aer . Pentru ce mi-a facut acest nesimtit in baie, imi vine sa il distrug , De cate ori intru in baie imi vine sa strig de durere si neputinta iar pe astia toti .....nici eu nu m-ai stiu ! #-o

Si ca o completare ....administratorul vine la bloc o data pe saptamana ,pentru incasari , timp de 1 0ra , presedintele sta la alta scara , rar cand il gasesti acasa , telefoanele nu le au afisate la panou , iar cand am spus sa se opreasca apa pe coloana de la baie si sa il preseze astfel pe asta sa isi repare , mi s-a spus pe un ton ridicat , ca cine sunt eu sa cer asa ceva?! Eu sunt un locatar proprietar , care contribuie la salariile dumnealor ! Am citit si eu , ca orice proprietar este obligat sa isi rezolve avariile din ap . propriu pentru a nu provoca avarii in locuinta altui proprietar vecin. Dar ,,,,cine il obliga ?!!!
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2014
elga50, moderator
Stiu ca este vechi acest mesaj, dar tocmai ma aflu in aceeasi situatie ca si dumneavoastra. Cum ati rezolvat? Multumesc

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra imi distruge tavanul de la baie periodic Vulturudac Vulturudac vecinul de deasupra imi distruge tavanul periodic,de cativa ani,are o defectiune la baie si i curge apa folosita de el la mine in baie,prin tavan si pe langa ... (vezi toată discuția)
Tavanul de la baie este atât de îmbibat de apă încât va cădea, iar conducerea asociației nici măcar n-a oprit apa. unde pot face reclamație? VyoT VyoT Apartamentul mamei mele este nelocuit ea fiind internata la un cămin de bătrâni. Luni 26.10.2019 primesc tel. de la casiera și mi se spune ca la subsol ... (vezi toată discuția)