avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei ...

buna ziua,
Am lucrat in uk cu contract cu 0 ore, potrivit legistatiei din uk acest contract se supune legislatiei aplicabile pentru contractul part time. Acum sunt angajata in Romania, iar cel de la resurse umane imi calculeaza nr de zile la 8 ore pe zi, este normal?
Pentru contractul part time cum se calculeaza vechimea in munca? daca ai 1 an lucrat la part time, se pune ca si vechime doar 6 luni? ms
Cel mai recent răspuns: stela03 , utilizator 14:45, 26 August 2021
Art. 106 C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

Astfel, durata timpului de munca nu influenteaza calculul vechimii in munca si nici al stagiului de cotizare la pensie.

1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
va multumesc

domnul de la resurse umane zice ca nu e asa cum ziceti dumneavoastra : 1 an lucrat cu c.i.m. cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare la pensie.
Ce baza legala am eu pentru ai demonstra dansului ca este asa cum ziceti dumneavoastra? dansul zice ca daca ai 1 an lucrat part time, nu ai 1 an vechimne in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de muncă part time și calculul pensiei Adnana Anisoara Adnana Anisoara Bună seara. Cum se calculează contributia la pensie în cazul muncii cu contract part time?Precizez că sunt la pensie de drept si mai lucrez in regim part ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca cu timp partial iolandaniculescu iolandaniculescu Am un contract individual de munca legal, cu timp partial de 40 ore/luna, in urma caruia realizez un venit mai mare decat salariul minim pe economie. Va rog ... (vezi toată discuția)