avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am o întreprindere individuală iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am o întreprindere individuală iar soțul meu o ...

Buna seara, am o întreprindere individuală iar soțul meu o alta întreprindere individuală.In cazul unui divorț, implicit a unui partaj ce se întâmpla cu firmele noastre?Sotul are vreun drept la firma mea și invers?Mentionez ca firma pe care o dețin este mult mai profitabila decât firma soțului.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:11, 27 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se impart fimele la partaj.
Firmele (constituite in timpul casatoriei, partile sociale in cazul srl-urilor si actiunile in cazul sa-urilor) se impart la divort/partaj, fiind bunuri comune chiar daca ii este recunoscuta calitatea de asociat numai sotului asociat.
Patrimoniul de afectatiune profesionala destinat exercitarii activitatii autorizate prin intreprinderea individuala este bun propriu si, prin urmare, nu se imparte la partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare societate comerciala intre soti acsinte007 acsinte007 unul dintre soti a preluat o societate anterior incheierii casatoriei . sotia nu a avut niciodata vreo contributie in societatea al carui asociat era sotul . ... (vezi toată discuția)
A.f. infiintare si deschidere punct de lucru adinaadina adinaadina Am si eu doua intrebari: -ce acte sunt necesare pentru a infiinta un A.F., (este vreo diferenta fata de intreprinderea familiala)? -dar pentru infiintare ... (vezi toată discuția)