avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical weekend

Buna ziua,

Eu in program pentru saptamana asta am luni,joi,vineri,sambata si duminica ca si zile pe care trebuie sa le muncesc si marti si miercuri am avut zilele libere.Eu am intrat in concediu medical de Joi pana Duminica.Cum sunt platite aceste zile?Si daca weekendul nu e platit(chiar daca in program munceam) se pune ca absenta?Trebuie recuperat acest weekend?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 20 Iulie 2023
Zilele de concediu medical se calculeaza de Luni pana Duminica, nu poti sa fi bolnav de Luni pana Vineri si in weekend te insanatosesti...
Se vor plati conform procentului ce se aplica acelui concediu medical ( 85%, 100%...).
Și zilele de concediu medical nu trebuie recuperate.
Se platesc numai zilele lucratoare în cazul unui medical.
Deci chiar daca eu in program trebuia sa muncesc sambata si duminica, eu nu o sa fiu platit pentru aceste 2 zile?

Cornel Vasile a scris:

Se platesc numai zilele lucratoare în cazul unui medical.

Legea este clara se platesc zilele de luni-vineri ,zile lucratoare potrivit Codului Muncii.
Buna ziua sunt in concediu medical cod diagnostic 14 de anul trecut din 14 noiembrie și aș dori să știu dacă zilele de weekend se socotește la plata concediului medical sau doar zilele de luni pina vineri

Alte discuții în legătură

concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Zilele de weekend sunt platite sau nu? necro30lc necro30lc buna ziua..as dori sa va cer sfatul intr-o anumita problema.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania..si conform planificarii mi s-a ... (vezi toată discuția)
Legalitatea lucrului în patru schimburi ContSters329776 ContSters329776 Buna ziua. Lucrez la o companie in cadrul departamentului producție Cod Caen: 2815. Pana acum lucram 3 schimburi, sâmbăta si duminica repaus, ... (vezi toată discuția)