avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zilele de weekend sunt platite sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zilele de weekend sunt platite sau nu?

buna ziua..as dori sa va cer sfatul intr-o anumita problema.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania..si conform planificarii mi s-a stabilit liber in zilele de 1..5 ..11..12..etc..si in zilele de 8,9,10 figuram de servici.din pacate am fost nevoit sa ma imbolnavesc pentru o perioada de cateva zile si am fost nevoit sa solicit la medic concediu de odihna pe perioada de 8-10 martie..dar se pare ca mi s-a transmis de la munca ca in pontaj de fapt sambata si duminica sunt liber si nu sunt platit pentru ca nu se poate acorda concediu sambata si duminica si atunci eu nu pot fi platit conform concediului medical acordat si trebuie sa il recuperez muncind in alte zile ale saptamanii..este corect acest lucru sau cel mai bine zis este legal? daca esti bolnav intr-un weekend cand trebuia sa fii la munca..te poate obliga sa lucrezi in alte zile pentru a recupera cele pierdute in weekend? ei spun ca pentru a putea indeplini nr de ore din pontaj..
Cel mai recent răspuns: necro30lc , utilizator 19:13, 9 Septembrie 2013
Zilele in care ati fost in concediu medical nu se recupereaza ... in perioada respectiva, veti figura in concediu medical si veti primi o indemnziatie pentru incapacitate temporara de munca in functie de codul inscris de medic pe certificatul medical.

Concediul medical se acorda in zile calendaristice si nu lucratoare. Din totalul zilelor de concediu se platesc numai cele lucratoare.
Asadar, Zilele de sambata si duminica nu are cum sa va puna sa le recuperati, cu atat mai mult cu cat ele sunt libere legal.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dar angajatorul zice ca daca concediul medical cuprinde si zile de weekend, per exemplu iau 10 zile de concediu din o zi de luni pana in urmatoarea zi de miercuri si in astea 10 zile lucratoare am 2 de weekend.Angajatorul socoteste aceste 2 zile libere si atunci taie din restul liberelor ce le mai aveam la sfarsit de luna pentru a imi face cica numarul de ore pentru a putea fi platit.mentionez ca am calitatea de functionar public si nu mi se pare corect si de aceea ma intereseaza cadrul legal pentru a putea sti ce masuri sa iau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Concediul medical weekend daniela boca daniela boca daniela boca Utilizator 09:48, 12 Septembrie 2018 Concediul medical mi s a acordat pe vineri,sambata si duminica.Avand in vedere ca in contract trebuie ... (vezi toată discuția)