avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,am o prietena care este separată de 2 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,am o prietena care este separată de 2 ani de sotul ...

Buna ziua,am o prietena care este separată de 2 ani de sotul ei (acestia fiind căsătoriți de 7 ani si avand impreuna 2 fetite),de 1 an este intr-o relatie si este însărcinată in 6 luni,a depus cerere de divort care se va finaliza in data de 28 septembrie 2021..De la notar i sa spus ca va intampina probleme cand se vor naste copii, ca tatal biologic al copiilor nu ii va putea recunoste,pt ca au fost conceputi in timp ce mama era casatorita cu un alt barbat.
Mentionez ca tatal biologic se va casatori cu mama copiilor imediat ce se va pronunta decizia de divort.
Va rog sa imi spune-ti daca intr-adevar vor fi probleme in a fi recunoscuti de tatal biologic.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:55, 27 August 2021
O sa se rezolve prin proces.
Va costa 2700 lei testul ADN .
Plus avocatul.
Trebuia sa divorțeze pana sa rămână însărcinată.
Se poate deschide procesul si acum daca se grăbește.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in cazul doamnei, nu cred ca va fi o problema, pt ca va fi vb de un copil nascut in casatorie, asta daca apuca sa se casatoreasca pana naste.
nici nu trebuie rrecunoscut, merge sa il declare cu buletinele parintilor, certificatul de casatorie si cer constatator..
trebuie un pic de graba, altfel daca apuca sa nasca si e necasatorita sau casatorita cu fostul
partener, ii asteapta un poroces de tagada a paternitatii care costa.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2021
gi-jane2, moderator
Da, este posibila și o astfel de ipoteza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ... Anamaria9294 Anamaria9294 Buna ziua, sunt casatorita din 15.06.2019,iar la 3luni dupa casatorie ne-am separat. Fiind cu pandemia nu am apucat sa venim in tara sa divortam .cu ceva timp ... (vezi toată discuția)
Buna seara - recunoastere copii din afara casatoriei Adryananikol Adryananikol Sunt castorita legal de 11 ani. Problema este ca nu mai avem legatura de 5 ani si intre timp mi am refăcut viata , am ramas însărcinată iar sotul meu legal ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)