avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ne-am ...

Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ne-am luat o garsoniera este gata în martie 2022, am făcut deja antecontractul și am plătit 80% din suma. Antecontractul este pe numele amândurora, ulterior ne am răzgândit și am căzut de acord ca garsoniera sa imi rămâna doar mie, având în vedere ca eu am făcut credit pe 5 ani și imi oprește din salariu 1800 lunar. În martie 2022 vom semna contractul final. Întrebarea mea este se mai poate face un act ceva pana atunci ca doar eu sa am dreptul. EL deja are casa părinților care ii va rămâne lui.avem un minor in ingrijire
Cel mai recent răspuns: anna2019 , utilizator 21:08, 28 August 2021
Buna ziua,

Se poate face un act aditional prin acordul partilor semnatare a promisiunii bilaterale de vanzare.
Adică trebuie sa vrea și dezvoltatorul?
Mai sunteti căsătoriți sau nu? Aveti convenție matrimonială?
Daca sunteti căsătoriți și nu aveti convenție, oricare dintre soți care cumpara ceva, o face în numele amândurora iar bunul este comun.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in momentul asta nu va ajuta ( nu are efectul pe care dvs il doriti) sa cumparati pe numele dvs pt ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, asa ca nu aveti ce face cu acel act aditional, cu el sau fara, bunul e comun.
Nu va ajuta nici sa va schimbati acum regimul ca are efecte pt viitor, ori dvs ati achitat deja mare parte din bani.
cumparati-l asa cum s-a nimerit si apoi faceti partaj, si va schimbati si regimul matrimonial, daca nu va schimbati si regimul in cel al separatiei de bunuri, va avea drept de creanta pt ratele platite in acesti 5 ani.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 August 2021
gi-jane2, moderator
Suntem încă căsătoriti, problema este ca le are cu jocurile de noroc și mi a golit 7000 de lei de pe un card plus un lanț de aur 'nu mai pot avea încredere plus ca nu este prima data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Problema proprietate casa viitori soti bonitakiss bonitakiss Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. x face un credit prin prima casa si isi achizitioneaza o casa cu cateva luni inainte de casatoria cu y, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare imobil Camelia Iszli Camelia Iszli Se poate face act aditional la un antecontract de vanzare cumparare a unei case (incheiat la notar), in care sa se treaca ca va fi proprietar (la data trecuta ... (vezi toată discuția)