Bună ziua, va deranjez cu o întrebare, eu și soțul ne-am luat o garsoniera este gata în martie 2022, am făcut deja antecontractul și am plătit 80% din suma. Antecontractul este pe numele amândurora, ulterior ne am răzgândit și am căzut de acord ca garsoniera sa imi rămâna doar mie, având în vedere ca eu am făcut credit pe 5 ani și imi oprește din salariu 1800 lunar. În martie 2022 vom semna contractul final. Întrebarea mea este se mai poate face un act ceva pana atunci ca doar eu sa am dreptul. EL deja are casa părinților care ii va rămâne lui.avem un minor in ingrijire
Mai sunteti căsătoriți sau nu? Aveti convenție matrimonială?
Daca sunteti căsătoriți și nu aveti convenție, oricare dintre soți care cumpara ceva, o face în numele amândurora iar bunul este comun.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
in momentul asta nu va ajuta ( nu are efectul pe care dvs il doriti) sa cumparati pe numele dvs pt ca sunteti casatoriti sub regimul comunitatii legale, asa ca nu aveti ce face cu acel act aditional, cu el sau fara, bunul e comun.
Nu va ajuta nici sa va schimbati acum regimul ca are efecte pt viitor, ori dvs ati achitat deja mare parte din bani.
cumparati-l asa cum s-a nimerit si apoi faceti partaj, si va schimbati si regimul matrimonial, daca nu va schimbati si regimul in cel al separatiei de bunuri, va avea drept de creanta pt ratele platite in acesti 5 ani.
Suntem încă căsătoriti, problema este ca le are cu jocurile de noroc și mi a golit 7000 de lei de pe un card plus un lanț de aur 'nu mai pot avea încredere plus ca nu este prima data