avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... problema proprietate casa viitori soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

problema proprietate casa viitori soti

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. x face un credit prin prima casa si isi achizitioneaza o casa cu cateva luni inainte de casatoria cu y, casa in valoare de 60 000 euro. y va contribui cu suma de 30 000 euro pt achitarea acestei case, bani care ii provin printr-o donatie de la parintii sai... intrebarea este, cum se poate face ca aceasta casa sa fie pe numele amandurora sau cel putin sa existe o dovada incontestatbila a participarii cu 30 000 euro in cazul unui eventual divort? sper ca am fost clara in povestire. va multumesc anticipat!
revin : s-ar putea introduce prin conventie matrimoniala conventionala conform art 366 NCC aceasta casa?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
bonitakiss, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:06, 9 Iulie 2012
Plata sa se faca printr-un cont bancar care sa nu fie deschis in timpul casatoriei.
Se poate face o conventie matrimoniala sub regimul conventional. Daca actul de vanzare cumparare inca nu fost incheiat chiar de separatie de patrimonii detinand imobilul pe cote parti conform contributiei fiecaruia, daca procedati la intocmirea acestei conventii matrimoniale se face inainte de casatorie si isi produce efectele din momentul incheierii acesteia, put and fi schimbat regimul dupa 1 an de la incheierea casatoriei.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speţă- autentificare convenție matrimonială CristinaPetrescu CristinaPetrescu In august 2006, X si Y se casatoresc. In ianuarie 2012, cei doi soti doresc sa incheie o conventie matrimoniala prin care apartamentul cu 4 camere-bun propriu ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite dupa casatorie moisenicoleta89 moisenicoleta89 M-am casatorit pe 20 septembrie 2013 si acum 1 luna am facut dezlipire in 2 loturi a unui imobil pentru care aveam drept 3/4 inainte de casatorie prin ... (vezi toată discuția)