avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , La succesiunea după decesul tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , La succesiunea după decesul tatalui (văduv) 3 frați ...

Buna ziua , La succesiunea după decesul tatalui (văduv) 3 frați este obligatoriu să primeasca o treime din moştenire sau cum doresc cei 3 de comun acord ?Poate unul din frați să renunțe complet sau parțial la moştenire ? Mulțumesc
cotele legale de mostenire sunt stabilite foarte clar in codul civil. Nu sunt la latitudinea mostenitorilor si nici nu pot fi negociate.
Cel care renunta, renunta pur si simplu fara nicio conditie, Renuntarea este totala si neconditionata, considerandu-se strain de mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare marinica71 marinica71 tatal meu are un apartament achizitionat din prima casatorie .la acest apartament mostenitori suntem eu fratele meu si tatal meu.tatal meu imi poate vinde ... (vezi toată discuția)
Succesiune in favoarea unui minor bveronica bveronica buna ziua sunt 3 frati a caror mama a decedat. apartamentul este pe numele defunctei,locuia impreuna cu unul din copii si cu familia acestuia. la ... (vezi toată discuția)