Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfacere contract expediata dupa 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfacere contract expediata dupa 6 luni

Buna ziua! In data de: 01.06.2020 m-am angajat la firma unui prieten foarte bun de familie! luna de luna ma tot amanat cu plata salariului si a refuzat sa imi plateasca indemnizatile pe durata somajului tehnic pana in data de 03.05.2021, cand am avut nevoie de asistenta medicala - doctorul de familie spunandu-mi ca nu sunt angajata sau nu mi se plateste contributia pentru CAS, din: 01.02.2021 munca mea a fost nedeclarată pana la data de: 01.05.2021! In data de: 03.05.2021 am discutat cu prietenul care detine firma, acesta confirmandu-mi acest lucru! Lucru care s-a intamplat fara stirea mea, notificare sau intelegere intre mine si acesta!

Pana in 05.08.2021 cand i-am spus unui prieten de problema mea si acesta mi-a spus sa fac plangere la ITM., am facut plangerea si ieri primesc o scrisoare din partea firmei cu decizia in duplicat (semnata, stampilata si, datata cu 01.02.2021 de firma) pentru care mi se solicita o copie in termen de 5 zile!

Este normal acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 30 August 2021
angelamorga, utilizator
Pana data de 05.09.2021 ar trebui sa primiti raspuns de la ITM.
Ultima intrebare.
Sunt obligata sa expediez dispozitia antedatata?

Va multumesc pentru timpul acordat! O zi placuta!
Nu exista obligatie, insa ,in general, o puteti trimite dupa ce ati semnat de primire (data primirii si semnatura)
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere situația în care sunteți, eu cred că ajunge că ați semnat de primire poștașului sau cui v-a înmânat-o. N-ar mai trebui s-o și trimiteți înapoi, nu văd rostul, mai ales că nu sunteți obligată.

Păstrați plicul ca să puteți dovedi data primirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incheiere c.i.m. neprimita so2ro so2ro Buna ziua, Firma pentru care am lucrat mi-a expediat prin posta decizia incheierii CIM. Lipsind din localitate, nu am putut ridica de la oficiul postal ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a inregistra o plangere andreeapopescu andreeapopescu Ma confrunt cu urmatoarea problema: Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba carpenihil carpenihil Buna, am lucrat cu contract la o firma care din pacate m-a concediat prin notificare dupa aprox. 25 zile, pe motiv de necorespundere profesionala (art.31). ... (vezi toată discuția)